Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Liity jäseneksi

Ruokailut

Cygnuksella oli mahdollisuus sekä järjestettyyn ruokailuun että omatoimiseen kokkailuun.

Järjestetty ruokailu

Cygnuksella oli tarjolla päivittäin aamupala, lounas, iltapäiväkahvi, päivällinen sekä iltapala (torstaina vain päivällinen ja iltapala sekä sunnuntaina vain aamupala ja lounas). Aterioita oli mahdollista ostaa etukäteen yksittäin omien tarpeiden mukaan. Tänä vuonna ei ole erityisiä pakettitarjouksia.  

Aamupala: leivät (talon tuoretta hiivaleipää, sämpylöitä, ruisleipää), levitteet, kinkkua, balkanleikkelettä, kurkkua, tomaattia, paprikaa, jääsalaattia, maustekurkkua, kananmunia, puuroa, marjakiisseliä, kahvia. teetä, seka- ja omenamehua, maitoa ja vettä.
Lounas: pääruoka, lisäke (riisi, peruna tai pasta), lämmin kasvislisäke, vihersalaatti + talon salaattikastike, pastasalaatti tai muu vastaava (punajuuri, maustekurkku tms.), leivät ja levitteet sekä ruokajuomat (maito, piimä, mehu ja vesi).
Iltapäiväkahvi: kahvi, tee, maito, mehu, vesi sekä talon oma kahvileipä (vaihdellen pulla, munkki, marjapiiras, mokkapala, kääretorttu tms.)
Päivällinen: Keittoruoka, leivät ja levitteet, kurkku, juusto ja ruokajuomat.
Iltapala: leivät (talon tuoretta hiivaleipää, sämpylöitä, ruisleipää), levitteet, kinkkua, balkanleikkelettä, kurkkua, tomaattia, paprikaa, jääsalaattia, maustekurkkua, kananmunia, kahvia. teetä, seka- ja omenamehua, hedelmiä, jogurttia, maitoa ja vettä.

Ateriat tarjotaan noutopöydästä.

Omatoiminen ruokailu

Omatoimiruokailijoiden käytössä oli päärakennuksessa pieni keittiötila. Omatoimikeittiössä vieraiden käytössä on:

  • liesi+uuni
  • kahvin- ja vedenkeitin
  • jääkaappi
  • mikroaaltouuni
  • astioita 20 hengelle

Tarvittaessa mahdollisuus lainata keittiöstä joitaikin kattiloita ja ruoanlaittovälineitä.

Keittiöön pääsee salista ja sisämajoitustiloista.

Lisäksi on käytettävissä ulkona nuotiopaikka grillaustyyppiseen ruoanlaittoon.

Kaupat, ravintolat ja muut palvelut

Lähin kauppa on Sale Husulan kylässä 10 km:n päässä.  Haminan keskustasta noin 15 km:n päästä löytyy enemmän kauppoja sekä ravintolapalveluita.