Zeniitti

Tähtiharrastuksen verkkolehti

Pääkirjoitus

Pääkirjoitus

Matti Helin

 

Kevät keikkuen tulevi. Vielä viikko sitten lämpötila lähenteli Etelä-Suomessa kymmenen astetta, nyt se on lähes yhtä paljon miinuksella. Itseä se ei haittaa, mutta äsken ylitse lentäneet laulujoutsenet tuntuivat olevan asiasta toista mieltä. Kevät kuitenkin kolkuttelee ovella. Eläinratavalo loistelee iltataivaalla ja kesäkolmio on korkealla idässä aamun sarastaessa. Kevätpäiväntasauksen aikoihin revontulia syttyy taivaalle tavanomaista herkemmin. Taivaalla kevään tulo näkyy vääjäämättä.

Keväällä on myös monenlaista yhdistystoimintaa. Tähtipäivät käynnistyvät 23.3. Turun yliopiston Tiedekeskus Tuorlassa Kaarinassa. Seuraavaksi vuorossa on laitepäivät 5-7. huhtikuuta. Kohta ollaankin Cygnuksella, joka tänä vuonna järjestetään Haminassa. Ja sitten ollaankin jo syksyssä ja muistellaan toivottavasti parasta ukkos-. ja yöpilvikesää vuosikymmeniin.

No, ehkei se aika nyt niin nopeasti mene. Toisaalta, aikahan on todetusti suhteellista…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *