Zeniitti

Tähtiharrastuksen verkkolehti

Syvä taivas -tapaaminen 2017

Syvä taivas -tapaaminen 2017

Juha Ojanperä:

Ursan syvä -taivas -ryhmän perinteinen Syvä taivas -tapaaminen järjestettiin Tähtikallion havaintokeskuksella 22.-24.9.2017. Tapahtuma oli oikein onnistunut, sää oli molempina öinä täysin selkeä, ja havaintoja päästiin tekemään runsaasti! Osallistujia tapahtumassa oli noin 35 henkeä, mutta yöpaikoista ei kuitenkaan tullut pulaa kumpanakaan yönä.

Tapahtuman ohjelma keskittyi lauantaille, tuolloin oli ohjelmassa muun muassa allekirjoittaneen katsaus havaintoprojekteihin, Jaakko Salorannan katsaus Perseuksen hienoimpiin syvän taivaan kohteisiin sekä Komakallion harrastajien demonstraatio Komakallion havaintosuojan etäkäytöstä.

Tämä tapaaminen olikin jo 25. syvä -taivas -tapaaminen! Tästä tapaamisesta jäi paljon hyviä muistoja mieleen, ja tästä on hyvä jatkaa edelleen syvä taivas -tapaamisten kunniakasta sarjaa!

Syvä taivas -tapaamisen ryhmäkuva 2017. Kuva: Juha Ojanperä

Syvä taivas -tapaamisen ryhmäkuva 2017. Kuva: Juha Ojanperä

Kuvia ja tarinaa:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *