Zeniitti

Tähtiharrastuksen verkkolehti

Syvä taivas -opus 20-vuotta

Syvä taivas -opus 20-vuotta

Jaakko Saloranta:

syvä taivasRisto Heikkilän magnum-opus Syvä taivas täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Syvä taivas -ryhmä julkistaa luettelon Syvä taivas-kirjassa esitellyistä kohteista. Lista sisältää yhteensä 165 kohdetta molemmilta pallonpuoliskoilta. Kohdelistaan on otettu mukaan – hieman mukaillen – kaikki Syvä taivas-kirjassa esitellyt syvän taivaan kohteet. Siirry kohdelistaan.

Syvä taivas löytyy edelleen ainakin tämän harrastajan kirjahyllystä. Vuonna 1999 ostettu kirja on kulkenut mukana useilla eri havaintomatkoilla ja kulumisen jälkiä – kosteutta, kiviä ja kuraa – löytyy jo useammaltakin aukeamalta. Kirjan sisältöä eivät naarmut ja lika kuitenkaan haittaa. Risto Heikkilällä ja Syvällä taivaalla on ollut suunnaton vaikutus tämän tähtiharrastajan harrastukseen. Juuri tämä teos sai minutkin aloittamaan tähtiharrastuksen ja erikoistumaan juuri syvän taivaan kohteisiin.

Jäämme siis toki odottamaan Ristolta jatko-osaa Syvä taivas -sarjaan.

Hyvinkäällä 31.7.2016
Jaakko Saloranta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *