Zeniitti

Tähtiharrastuksen verkkolehti

Tee harrastuksesta itsellesi sopiva

Tee harrastuksesta itsellesi sopiva

Jarno Malaprade

Jarno Malaprade

Jarno Malaprade:

Zeniitin kolmannessa podcastissa käsitellään Ursan toimintaa ja yhdistyksen jäsenilleen tarjoamia mahdollisuuksia. Ursa tarjoaa puitteet monenlaisille harrastajille. Toimintamahdollisuuksia ja verkostoja löytyy niin teoreettisesta näkökulmasta kiinnostuneille kuin havainnointiin tai laiterakenteluun hurahtaneille.

Ursan tiedottaja Anne Liljeström nosti podcastissa esiin huomionsa siitä, että ihmisillä on usein vahvassa ajatus siitä että tähtiharrastus vaatii juuri tietynlaista tekemistä – usein nimenomaan havaitsevaa toimintaa.

Ei kuitenkaan ole olemassa yhtä oikeaa tapaa harrastaa tähtitiedettä. Ursa on foorumi kaikille avaruudesta kiinnostuneille ja kaikentyyppisille harrastajille. On tärkeää löytää harrastukselleen juuri itselle sopiva muoto ja toteutustapa, jotta se motivoi ja on kestävällä pohjalla. Vain tällä tavalla harrastamisesta tulee mielekästä ja se voi kantaa vuosikymmenet eteenpäin.
Tähtiharrastus voi tarjota ikimuistoisia hetkiä tähtitaivaan alla, mutta ihan yhtä hyvin suuria ahaa-elämyksiä iltojen lukuhetkissä.

Avaruuden harrastamisessa yhdistyvät sosiaalinen, teknologinen, teoreettinen ja käytännöllinen niin monella tavalla, että jokainen saa siitä muovattua juuri itselle sopivan tavan harrastaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *