Zeniitti

Tähtiharrastuksen verkkolehti

Pääkirjoitus: Ursan uusi harrastusjulkaisu Zeniitti

Pääkirjoitus: Ursan uusi harrastusjulkaisu Zeniitti

Juha Ojanperä:

Tervehdys hyvä lukija!

IMG_8485Silmäilet edessäsi Ursan uuden harrastusjulkaisun, Zeniitin ensimmäistä numeroa! Zeniitti tulee korvaamaan viime vuoden lopussa lakkautetun Ursa Minorin sekä Jaostouutisia -blogin.

Zeniitti käynnistyy tämän ensimmäisen numeron myötä, ja tulee tästä eteenpäin ilmestymään vanhan Ursa Minorin ilmestymisaikataulun mukaan siten, että uusi numero ilmestyy aina tammi-, huhti-, kesä-, heinä-, loka- ja joulukuun alussa. Tässä ensimmäisessä numerossa aiheena ovat Reguluksen peittyminen, Hyadien tähdenpeitot, Nanosatelliitit sekä Maailmankaikkeuden suuret rakenteet.

Zeniitin “numero” tulee koostumaan joukosta toimitettuja artikkeleita erilaisiin teemoihin liittyen. Teemakohtainen jaottelu tulee pääpiirteittäin noudattelemaan vanhan Ursa Minorin palstajakoa. Teemakohtaisten artikkeleiden lisäksi Zeniitissä tulee tärkeänä osana olemaan jatkuva uutisvirta tähtiharrastuksen ajankohtaisista asioista ja tapahtumista. Lisäksi mukaan tulevat myöhemmin mahdollisesti myös audiovisuaaliset sisällöt, kuten podcastit ja videot.

Artikkelit, kuvat ja muu sisältö ovat erittäin tervetulleita Zeniittiin! Artikkeleita ja muuta materiaalia voi lähettää suoraan Zeniitin toimituksen sähköpostiosoitteeseen: zeniitti (at) ursa piste fi.

Zeniitin toimituksesta vastaavat allekirjoittanut sekä Jarno Malaprade, joka on erityisesti perehtynyt verkkojulkaisemiseen liittyvään tietotekniikkaan. Kaikenlaiset kommentit, ajatukset, ideat sekä risut ja ruusut ovat tervetulleita!

Tervetuloa mukaan tekemään uutta harrastusjulkaisua!

Toimituksen puolesta,

Juha Ojanperä

5 comments

 • Tervetuloa Zeniitin pariin myös omasta puolestani! Samalla testaan tämän kommentoinnin toimivaksi. 😉

  Reply
 • Kiitos hyvin toimitetusta Zeniitti-verkkolehdestä. Linkit ja videot toimii…
  Valokuvat tapahtumista kiinnostaa – varsinkin kun ei ole ollut tapahtumassa itse. Aurinkokuntatapaaminen oli linkitetty kolmesti (osastojen pääotsikoissa) – kenties etusivun päällekkäisyyttä voisi linkityksin poistaa?

  Reply
 • Kiitos Lasse palautteesta. Kaikki palaute otetaan ilolla vastaan. Kehitämme Zeniittiä palautteen mukaan jatkossa yhä paremmin harrastajia palvelevaksi.

  Reply
 • Lasselle tiedoksi, että tuo useammassa kohdassa näkyminen johtuu siitä, että artikkeli kuuluu useamman jaoston kategoriaan ja kategorioita käytetään myös tiedon välittämisessä myös esim. jaostojen verkkosivuille. Ilmeisestikin Zeniitin koostesivun ominaisuus on, että kaikki aktiiviset kategoriat näytetään erikseen.

  Reply
 • Selvittelin tuota artikkelien näkymistä useaan kertaan ja johtuu tuosta, mitä Veikko kuvasi. Saamme kuitenkin määriteltyä Zeniitin nostokategoriat etusivulle jatkossa niin, että tämä voitanee välttää. Voimme valita, näytetäänkö kategoriaa etusivun nostoissa ollenkaan ja jos, niin kuinka monta viimeisintä artikkelia siitä listataan. Pyrimme huomioimaan tämän seuraavassa Zeniittissä, mikäli suinkin mahdollista.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *