Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Cygnus 2022

Tapahtuman puitteista

Alueeltaan noin 400 x 300 metrin kokoinen Puhjonrannan kurssikeskus tarjosi Cygnus-tapahtumalle mukavat puitteet. Jaoimme viikonloppuna alueen rippileirin kanssa, mutta heidän toimintansa keskittyi pääosin toisen rakennusryhmän alueelle ja rinnakkainelo toimi oikein hyvin.

Puhjonranta sijaitsee kirkasvetisen Rapojärven rannalla, noin 5 km Valkealan taajamakeskustasta sekä 10 km Kouvolan keskustasta.

Alueella on päärakennus Tammi, jossa oli 100 hengen auditorio ja ruokailutilat. Käytössämme oli myös päärakennuksen vieressä kaksi erillista majoitusrakennusta, Koivu ja Haapa, sekä erillinen Pihlaja-rakennus, jossa oli näyttelyn ja basaaripisteitä sekä ryhmätyötila.  Pihlaja toimi myös leirintämajoittujien tukirakennuksena vessoinene, suihkuineen ja keittiöneen.

Telttailijat pystyivät käyttämään majoitusrakennuksien ympäristön nurmikkoa.  Asuntovaunuille ja -autoille löytyi paikka huoltorakennuksen vierestä, jos saatiin myös sähköä.

Käytössämme oli iltaisin parin tunnin ajan kaksi isoa saunaa, jotka sijaitsevat alueen pohjoispäässä. Eteläpäässä rannassa oli grillikota ja oma laituri, grillikatos.  Myös Haapa-majpitusrakennuksen vieressä oli erillinen nuotiopaikka.

Lisätietoja tapahtuman puitteista: