Zeniitti

Tähtiharrastuksen verkkolehti

Tähtiharrastuspäivän logokilpailu ratkennut

Tähtiharrastuspäivän logokilpailu ratkennut

THP-logo

Veikko Mäkelä:

Tähtiharrastuspäivän logokilpailun voittajaksi valikoitui Kaisa Jaakkolan työ.  Palkintoraati  Anu Rainela-Lankinen, Veikko Mäkelä, Matti Salo ja Jaakko Visuri piti ehdotuksessa erityisesti yksinkertaistetusta, selkeästä ilmeestä sekä logon ja kirjasinleikkauksen tyylikkäästä yhdistelmästä. Logo toimii mukavasti myös ilman tekstiä ja toisaalta siihen on helppo lisätä päivämäärä, yhdistyksen nimi tai niiden yhdistelmä. Eri värimuunnelmat olivat myös raatimme mieleen.  Logo on myös asiaa tuntemattoman helppo mieltää avaruusasioihin liittyväksi.

Saimme kahdeksalta osallistujalta yhteensä kymmenkunta ehdotusta, joissa oli monia hyviä vaihtoehtoja, joten valinta ei ollut helppo. Kaisa Jaakkolan suunnittelemasta työstä saimme pienin muutoksin Tähtiharrastuspäivälle oivan logon.

Raatimme varasi itselleen vielä oikeuden keskustella joistakin ehdotuksista ja niiden käytöstä muissa tilanteissa, esimerkiksi hihamerkkinä tai t-paidan kuva-aiheena, mutta näihin asioihin palataan myöhemmin.

Logo-variaatiot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *