Zeniitti

Tähtiharrastuksen verkkolehti

Zeniitti tarvitsee apuasi

Zeniitti tarvitsee apuasi

Zeniitti on tänä keväänä tullut vuoden ikään. Uusi sähköinen harrastelehti perustettiin paperisen Ursa Minor -harrastelehden perinteen jatkajaksi vuonna 2014 ja ensimmäinen Zeniitti ilmestyi jo maaliskuussa 2014. Lehteä on kehitetty koostamalla verkkolehden lisäksi lehden PDF-versio ja tuottamalla Apple iBooks -verkkokauppaan sähköistä Zeniittiä. Loppuvuodesta Zeniittiin liitettiin myös ääniohjelma (podcast).

Zeniiti on Ursan harrastajien luoma ja ylläpitämä. Lehden kaikki sisältö kuvineen on sen toimituksen ja aktiivisten harrastajien omaa tuotantoa. Ilman harrastajien arvokasta panosta, lehti lakkaisi yksinkertaisesti olemasta tai olisi vain nykyisen olomuotonsa häilyvä varjo. Kiitos kaikille jo tähän mennessä lehteen kirjoittaneille ja kuvia lähettäneille!

Toivomme, että Zeniitin kirjoittajakunta kasvaa vielä entisestään. Näin saamme lehteen harrastajakentän aitoa moniäänisyyttä ja erilaisia harrastusmuotoja, tapahtumia ja tähtihetkiä entistä paremmin näkyviin. Kutsummekin jokaisen harrastajan mukaan lehden tekoon! Voit tuottaa sisältöä lehteä varten itse vapaasti valitsemastasi aiheesta tai pyytää toimitukselta ehdotuksia aiheiksi. Tuotos voi olla klassinen artikkeli, kuvasarja selityksineen, video tai ääniohjelma (podcast). Otamme mielellämme vastaan kaikenlaista harrastesisältöä. Materiaali voidaan myös editoida ja viimeistellään tarvittaessa toimituksessa.

Seuraavan Zeniitin teemana on ilmakehän ilmiöt ja myrskybongaus. Mitkä sinun myrskykokemukset ovat jääneet mieleesi? Onko sinulla kenties huikeita myrskykuvia? Mittaroitko kenties jotenkin ilmakehän tapahtumia? Kerro tästä myös muille lukijoille! Seuraavan Zeniitin materiaalin tulee olla toimituksessa toukokuun loppuun mennessä.

Tervetuloa lehden tekoon!

2 comments

  • Toivotaan Zeniitille laajenevaa yleisöä – ja osallistujia! On vaan jaettava ahkerasti -> heti jakoon.

    Myrskybongauksesta kuvineen voisin ehkä jotain tarinoidakin. Rupean ainakin miettimään mitkä myrskyt ovat jääneet mieleen.

    Reply
    • Kiitos Sami! Uusin Zeniitti on julkaistu 13.7. Myrskybongauksesta tulee enemmän seuraavaan 4/2015 lehteen – myös podcasting muodossa.

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *