Zeniitti

Tähtiharrastuksen verkkolehti

Altairpäiviä vietettiin Tähtikalliolla syyskuun viimeisenä viikonloppuna

Altairpäiviä vietettiin Tähtikalliolla syyskuun viimeisenä viikonloppuna

Matti Salo:

Keski-Uudenmaan Altair järjestää omalle jäsenistölleen ja satunnaisille muille harrastajille viikonlopun viettoja. Näitä sangen vapaamuotoisia tapahtumia kutsutaan Altairpäiviksi.

Ensimmäisiä Altairpäiviä vietettiin pian seuran perustamisen jälkeen, tammikuussa 1989 Järvenpään Vanhankylänniemessä. Sen jälkeen tapahtuma on kiertänyt keskisen Uudenmaan leirikeskuksissa ja piipahtanut Artjärvelläkin

Nyt, 26.-28.9.2014 päiviä vietettiin Tähtikalliolla toistamiseen. Viikonlopun teemana oli havaintolaitteet ja havaitsemisen tekniikka. Lauantaipäivän aikana kuultiin esitykset niin kaukoputkityypeistä, kuin Auringoin havaitsemisesta ja tähtikuvauksesta kameraoptiikalla. Äänenpidosta viikonlopussa vastasivat Matti Salo ja Toni Veikkolainen.

Esitysten lisäksi ohjelmaan sisältyi dokumenttielokuvia eri aiheista sekä Viesti- ja Tähtikallioihin tutustumista ja havaintojen tekoa.

Tähtikallion kaukoputkia ei erinäisten syiden vuoksi päästy käyttämään, mutta JS-dobson korvasi tämän puutteen. Sillä tehtyjen lukuisten havaintojen lisäksi lauantai-iltana seljennyttä taivasta kuvattiin kameraoptiikalla seurannan kanssa ja ilman.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *