Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Cygnus 2024

Ohjelma

Cygnuksen ohjelmassa on pitempiä ja lyhyempiä esitelmiä ja työpajoja. Perjantaille on suunniteltu tutustumiskäynti Visavuoreen Emil Wickströmin taiteilijakottin ja siellä olevaan tähtitorniin. Lauantaina aamupäivällä järjestetään parituntinen erilaisten esittely- ja demopisteiden "basaari".  Lauantai-iltapäivällä jaetaan vuosittaiset Stella Arcti -palkinnot.  Päivällä voidaan katsella aurinkoa ja yöllä jotain tähtikohteiteita. Etupiha ja betoniterassi soveltuu kaukoputkille mainiosti.

Järjestetyn ohjelman ohella on myös omatoimisesti omalla ajalla tutustuttavaa tarjontaa. Perinteinen kirpputoripöytä harrastustavaran myyntiä ja vaihtoa varten on pöytä. Mahdollisesti myös jotain pienimuotoista näyttelyä.

Ohjelman tuottamiseen osallistuu Ursan harrastusryhmiä, tähtiyhdistyksiä ja yksittäisiä harrastajia. Ohjelman kokoaa Cygnuksen järjestelytiimi.

Cygnuksen päiväkohtaiset ohjelmarungot löytyvät sivun oikean reunan navigaatiovalikosta.

Torstai 1.8. »
Perjantai 2.8. »
Lauantai 3.8. »
Sunnuntai 4.8. »


Tällä hetkellä sijoittelemattomia ohjelmia ja mahdollisia ohjelmia:

  • Syksyn komeetta Tsuchinshan-ATLAS – näytös peruttu?

Vapaa-ajan ohjelmaa

Cygnuksella oli mahdollisuus vapaamuotoisempiin vapaa-ajan aktiviteetteihin iltasaunomisineen sekä makkaranpaistoineen.  Alueella on myös luontopolku ja frisbeegolf-rata. Läheiseen pikkusaareen pääsee vetolossilla. Lapsille ja nuorille on leikkipaikka ja muita aktiviteetteja.