Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Cygnus 2023

Cygnus 2023 -kesätapaaminen 27.–30.7.

Paikka ja ajankohta

Tähtiharrastajien kesätapahtuma Cygnus järjestettiin Paraisten Houtskarissa, Turunmaan saaristossa, torstaista sunnuntaihin 27.–30.7.2023. Paikka, Saaristokoulu – Skärgårdsskolan, on aivan Houtskarin kirkonkylän, Näsbyn kyljessä.

Houtskarin saari on keskellä Saariston Rengastietä, noin 100 km Turusta. Matkalla on useita maantielauttoja. Paikalle saattoi saapua myös pohjoisesta Kustavin ja Iniön kautta. Lisätietoa lautoista, Rengastiestä ja sen palveluista on osoitteesta https://www.rengastie.fi/. Houtskarin vierasvenesatama muutaman sadan metrin päässä tapahtumapaikasta palveli tarvittaessa veneellä saapuvia, mutta Saaristokoululla oli omakin laituri.

Houtskari on tähän mennessä läntisin ja eteläisin koskaan järjestetty Cygnus-tapahtumapaikka, joskin muutamien kilometrien marginaalilla Salon Naarilaan 2012, Porin Reposaareen 2003 ja Porvoon Övikiin 2000.

Järjestelyistä vastasivat Tähtitieteellinen yhdistys Ursa sekä paikallisyhdistykset Turun Ursa ja Salon seudun UrSalo.

Tapahtuman some-viittaukset löytyy tunnisteella:
#cygnus2023houtskari

Ajankohtaista

18.4.2023 Cygnus-sivut avattu, tietoa paikasta, majoituksesta, ruokailuista ja hinnoista.
14.5.2023 Täydennytty jotain tietoja, lisätty informaatiota julkisten kulkuneuvojen aikataulusta, ja lisätty kuvia.
25.5.2023 Ilmoittautuminen on avautunut Ursan verkkokaupassa.
31.5.2023 Täydennetty tietoa julkisten kulkuneuvojen aikataulusta
21.6.2023 Ensimmäinen alustava ohjelmarunko 
3.7.2023 Päivityksiä ohjelmaan
12.7.2023 Lisää täydennyksiä ohjelmaan
16.7.2023 Ohjelmarunko hienosäätöä vailla valmis ja huomautus sisämajoituksesta.
24.7.2023 Cygnus-logo ja pelisääntöjä, suosituksia ja muistilistaa
26.7.2023
Yhteystiedot omalla sivulla (sivun oikean alareunan lisäksi)
29.7.2023 Cygnus verkossa -sivu

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu Ursan verkkokaupassa.

Pääsääntöisesti maksaminen tapahtuu maksukorteilla ja verkkopankkitunnuksilla. Jos verkkokaupan käyttö ei ole mahdollista, tarvittaessa on mahdollista pyytää lasku Ursan toimistolta. Pelkät päiväkäynnit on mahdollista maksaa käteisellä/kortilla paikan päällä. Laskutusta koskevat tiedustelut Ursan toimiston kautta.

Lue ennen ilmoittautumista huolella Cygnuksen majoitus- ja ateriapalveluita koskevat tiedot, jos olet tilaamassa näitä. Sisämajoituksesta voi esittää toiveita, mutta kapasiteetin puitteissa toiveet pyritään täyttämään. Tarvittaessa kysele järjestelyryhmältä (cygnus-staff @ ursa.fi).

Ilmoittautumistaan voi tänä vuonna täydentää verkkokaupassa ilman ylimääräisen osallistumismaksun maksamista. Rastita tällöin asianomainen kohta lomakkeella.

Ruokailujen osalta ennakkoilmoittautuminen 17.7.2023 mennessä.

Tietosuoja: Ursan verkkokaupan tietosuojaseloste, Ursan harrastustapahtumien tietosuojailmoitus. Henkilötietojen käsittelyn vastuuhenkilöt ovat Veikko Mäkelä, Jonna Rintamäki ja Juha Ojanperä (cygnus-staff @ ursa.fi).

Ohjelmasta

Cygnuksen ohjelmasuunnittelu on vielä kesken, mutta luvassa on jälleen esitelmien ja luentojen ohella työpajatyöskentelyä sekä mahdollisesti esittelypisteiden basaari. Järjestetyn ohjelman ohella on myös omatoimiohjelmaa ja kirpputori.

Ohjelmaan mahtuu tietysti myös vapaamuotoisempaa ohjelmaa, kuten sään salliessa havaitsemista, saunomista sekä rentoa seurustelua.

Majoitus ja ruokailut

Tämänvuotisessa tapahtumapaikassa sisämajoitustilat ovat poikkeuksellisen laajat – sisämajoitusta on tarjolla yli 150 hengelle 1–10 hengen huoneissa ja mökeissä. Hintaluokka on 30–50 € / yö. Telttailu ja vaunumajoitus ovat myös mahdollisia. Järjestettyjä ruokailuja on tarjolla (ateriat 12 €, iltapala 5 €), aamiainen kuuluu kaikkien sisä- ja leirintämajoittumisten hintaan.

Sijainti kartalla