Zeniitti

Tähtiharrastuksen verkkolehti

Kesä ja Kuu

Kesä ja Kuu

Matti Helin

 

Kesä kolkuttelee jo ovella. Leskenlehdet kukkivat, västäräkit keikuttelevat ja lurittelevat kattojen harjoilla sekä ensimmäiset hyttysenpuremat on jo koettu. Pitkä talvi alkaa olla takana. Kohta saadaan jättää hyvästit pimeille taivaille ja toivottaa kesä ja sen moninaiset taivaanilmiöt tervetulleiksi.

Itselle kulunut talvi oli taivaan tarkkailun kannalta ankea. Pari revontuliyötä, yksi kohtalainen komeetta ja siinäpä se. Pilviä riitti. Ja lunta. Yhtä kaikki, itselle kevään tuleminen on hyvin mieluisaa. On lämmintä, vähälumista (ainakin pitäisi olla) ja pääsee ihailemaan ukkosia, yöpilviä ja matalalla kelluvaa kesäkuuta.

Niin, siitä kuusta puheen ollen. Keväällä saatiin jännityksellä seurata SpaceX:n Starship -raketin kolmatta koelaukaisua. Laukaisu onnistuikin hienosti ja raketti pääsi käytännössä kiertoradalle. Paluu ilmakehään, siinä on vielä vähän parannettavaa. Mutta, eiköhän se siitä. Jännityksellä odotan tulevaa ja ihmisen paluuta Kuun kamaralle. Toivottavasti myös Marsiin päästään seuraavan 20-50 vuoden kuluessa. Toiveena olisi päästä se päivä kokemaan… Ainakin television (tai mikä silloin onkaan käytössä) välityksellä.

Eli kaikenlaista mukavaa ja kiehtovaa on luvassa. Sekä muutamien viikkojen että vuosikymmenien kuluttua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *