Home › 25.4.2019 20.38.27
Seuraava numero
Zeniitin seuraava numero ilmestyy: Joulukuu 2023
PDF
Zeniitti somessa
Uusimmat kommentit
- Lasse Reunanen : Suomenlinnan kirkosta kirjassa: Viapori Suomenlinna / Sotasokeat 1969 - teksti...
- Lasse Reunanen : Pekka Saastamoisen täysikuu elokuulta: "Kuukuvauksia Kaivopuistossa." Hieno kuva, jossa Suomenlinnan...
- MarkoM : Itse kuvasin tuossa maaliskuussa (21.3.2024) ihan "huvikseni" pohjoistaivasta ennen pimeän...
- Joseph Marshall : Tämä on yksityiskohtaisin kertomus, jonka olen löytänyt Rupes Altaista. Kiitos...
- Oili Hovi : Minun mielestä Eero Karvinen ansaitsee tulla palkituksi, hänellä on niin...
Uusimmat uutiset
Tähdet ja avaruus
Tähdet ja avaruus: Uutiset
Taivaanvahdin havaintoja
- GOSAT (Ibuki) 8.9.2024Tämä satelliitti on ollut tarkoitus koittaa taltioida jo pitempään, koska joitakin kirkkaita välkkyjä on Vahdissa jo vuosien saatossa nähty. Repokuvauksen ohessa olin katsonut ylitystiedot valmiiksi ja sopivaan aikaan sitten laitoin kameran laukomaan lentoradan suuntaan. Harmillisesti kirkkain vaihe jäi puiden katveeseen, kauemmas metsän reunasta olisi pääsyt vain soutuveneellä. Kahden kuvan yhdistelmä lentoradalle.
- Seasat 1 8.9.2024Kirkkaahko satelliitti ilmaantui idän suunnasta ja suuntasin kameran sitä kohti. Tässä kolmen ruudun koonti lentoradasta. Seasat 1 on kiertänyt avaruudessa romuna jo kohta 46 vuotta. Satelliitti laukaistiin taivaalle 28. heinäkuuta 1978 ja sen toiminta päättyi sähkövikaan jo 10. lokakuuta samana vuonna.
- Anomaalinen kehä 8.9.2024Kaipa tämäkin on anomaalinen kehä. Samaa on näkynyt jo aiempinakin päivinä. Aamuisin johtunut ehkä enemmän sumusta,mutta on ollut myös päivällä. Aurinko paistaa kirkkaasti mutta joku tekijä himmentää .Puhelimella ei saa auringosta päivällä kuvia ellei ole pilviä tai muuta ilmassa. Punertavaa sävyä näkyy. Ei kuitenkaan Bishopin rengasta.
- SPOT 1 8.9.2024Revontulien takaa keskitaivaalle kohosi satelliitti, jonka suuntaan käänsin kameran. Kuva-alalla se osui sitten melko yläreunaan ja kirkastui varsin selkeästi.
- M33 8.9.2024Kolmion galaksi, M33. Andromeda-galaksin M31 ohella ainoa paljain silmin näkyvä pohjoisen taivaanpuoliskon galaksi. Itse olen sen joskus nuorilla silmillä nähnyt erinomaisissa olosuhteissa paljain silmin, Kun sää oli mitä mainioin, pimeä havaintopaikka ja Kuukaan ei vielä häirinnyt, ajattelin M31:n jälkeen yrittää M33 kuvaamista. Kohtuullinen siitä tuli, mutta täytyy vielä kokeilla laittaa yksi Barlow-linssi väliin, niin saa […]
- GOSAT (Ibuki) 8.9.2024
Meta