Ajankohtaista

Esitelmät

Esitelmät ovat Kirkkonummen pääkirjaston Mörne-salissa. Katso tarkemmin.

9.1. klo 18
Paula Wirtanen: Planeetat vuonna 2024
13.2. klo 18
Emma Bruus: Usein kysyttyä revontulista: koska ja missä niitä voi nähdä
12.3. klo 18
Hannu Määttänen: Kauas on pitkä matka eli Voyager 1 ja 2
9.4. klo 18
Mika Juvela: Tähtien synty teleskoopeilla, avaruusinstrumenteilla ja tietokoneella nähtynä
21.5. klo 18
Hannu Kurki-Suonio: Euroopan avaruusjärjestön Euclid-avaruusteleskooppi ja maailmankaikkeuden kartoitus

Tähtinäytännöt

Näytökset selkeinä sunnuntaina ja maanantaina kaudella 2023–2024:

18.9.-30.9.  klo 21-22
1.10.-15.10.  klo 20-22 
16.10.-14.2. klo 19-21 
15.2.-31.3.  klo 20-22 
Tähtinäytännön toteutumisesta tiedotetaan yhdistyksen Facebook-sivulla sekä Twitter -tilillä Komeetta_ry vähintään tuntia ennen tähtinäytännön alkua.

Ajo-ohjeet tähtitornille: tähtitornille mennään 6 km Kirkkonummen keskustasta pohjoisluoteeseen pitkin Volsintietä. 300 m ENNEN Vols-kotia (ja Volsin koulua, jossa on Komeetan kerhohuone) käännytään vasemmalle Mariefredintielle, ja 250 m kuluttua käännytään oikealle Bergvikintielle, jota ajetaan 500 m. Sitten käännytään oikealle kohti radiomastoa ja mennään uutta tietä pitkin, jota kuljetaan 50 m. Mäkeä voi olla vaikea päästä talviliukkailla ylös. Opasteet ovat Volsintieltä saakka. Opasteissa ovat symbolit tähti ja torni. Tähtitornin osoite on Bergvikintie 57. Kartta tähtitornin sijainnista

Kerhoillat ma klo 18-20

Kerhoillat ovat entisellä Volsin koululla, joka on keltainen puurakennus Vols-kotia vastapäätä. Se on 6 km Kirkkonummen keskustasta pohjoisluoteeseen pitkin Volsintietä. Komeetan kerhohuone on Volsin koulun oikeassa etukulmassa. Kerhoiltoja pidetään joka maanantai klo 18-20. Kerhotilassa on yhdistyksen kirjasto, mistä jäsenet saavat lainoja. Yhdistyksellä on myös 11 cm Astroscan-kaukoputki, jota lainataan viikoksi jäsenille kerhohuoneelta. Yhdistys tarjoaa kahvia. Myyntikirjoja voi myös ostaa kerhoilloissa. Komeetalla on myynnissä useimmat Ursan kirjat. Kerhohuoneen vuokrasopimus Volsin koululla on Komeetalla 31.7.2020 saakka (luultavasti sitä saadaan jatkettua). Kerhohuoneen osoite on Volsintie 609 C. Kesäkaudella kauniilla ilmalla vaihtoehtoinen paikka on lähellä oleva Komeetan havaintokeskus. Tällöinkin kerhohuonetta pyritään pitämään avoinna klo 18-19, jotta kirjoja tai lehtiä voi lainata. Kartta kerhohuoneesta

Lastenkerho

Lastenkerho 5-14-vuotiaille etsii uutta vetäjää. Kerho kokoontuu esimerkiksi joka toinen tiistai klo 18.30-20 ammattiosastojen kerhohuoneella, Kuninkaantie 5-7 A. Kerhohuone on Kirkkonummen kirkkotorista nelisensataa metriä länteen Kuninkaantien ja Eerikinkujan risteyksessä. Kartta lastenkerhosta

Luonnontieteen kerho

Luonnontieteen kerho kokoontuu Markku af Heurlinin kotona tai Komakallion tähtitornilla. Markku asuu nykyään Kirkkonummen Heikkilässa Tolsanpolku 6 A 4. Kokoontumisista ilmoitetaan erikseen sähköpostitse. Markun puhelin on 044-5625601.

Ajankohtaista

 

Tapahtumia

Komeetan kerho

Kirkkonummen Komeetta kokoontuu maanantaisin klo 18-20 Volsissa entisessä koulussa vastapäätä Volskotia tai kesäkautena läheisellä Komakallion havaintoalueella. Katso tarkemmin .

Esitelmät jatkuvat

Seuraava esitelmä on tiistaina 12.3.2024 klo 18 Fyyri -kirjastossa. Katso tarkemmin.

Esitelmän jälkeen on yhdistyksen kevätkokous.

Tähtinäytännöt

Tähtinäytännöt ovat selkeällä säällä su ja ma pimeällä syyskuusta maaliskuuhun. Katso tarkemmin

Lastenkerho
Komeetan lastenkerho etsii uutta vetäjää. Se kokoontuu yleensä joka toinen tiistai klo 18.30-20. Seuraavat kerhon kokoontumiset ovat selvitettävänä. Katso tarkemmin.

Leijona yöllä etelässä, Neitsyen galaksijoukot keväisten tähtikuvaajien kohteina.

Kuu, Mars ja Venus hallitsevat taivasta auringon laskun jälkeen. .

Satunnaisia eli sporadisia meteoreja näkyy parhaiten aamuyöstä elo-huhtikuussa. Pimeänä kuuttomana yönä niitä voi nähdä jopa kymmenkunta tunnissa. Revontulia näkyy Etelä-Suomessa muutaman kerran vuodessa.