Toiminta


Komeetan kerho kokoontuu joka maanantai klo 18 lähtien Volsin entisellä koululla. Lastenkerho kokoontuu joka toinen tiistai lukukausien aikana. Komeetalla on myös luonnontieteen kerho.

Komeetta julkaisee Komeetan pyrstö -lehteä 4 kertaa vuodessa. Se julkaistaan myös verkossa PDF- ja/tai HTML-muotoisena.

Komeetta järjestää kuukausittain yleensä tiistaisin (paitsi kesällä) tähtitieteen tai fysikaalisten tieteiden asiantuntijoiden esitelmätilaisuuksia. Esitelmän yhteydessä voi ostaa Ursan kirjoja.

Kirkkonummen Komeetta on järjestänyt valtakunnallisen Cygnus-kesätapahtuman 25.-28.7.2013, Tähtipäivät 16.-18.5.2008 ja 17.-19.5.2002 sekä Laitepäivät 5.-7.3.2004. Tapahtumat on järjestetty yhdessä Ursan kanssa.

Komeetta järjestää vuosittain tammikuun lopussa talvileirin. Edellinen oli 25.-26.1.2014. Katso tarkemmin.

Komeetalla on Volsissa tähtitorni, jossa järjestetään sunnuntaisin klo 20-22 tai 19-21 pimeänä vuodenaikana (syys-huhtikuu), selkeällä säällä tähtinäytäntöjä. Tähtitornissa on kokonaan syrjään työnnettävä katto, jolloin koko taivasta voi tarkkailla. Tähtitornissa on 28 cm (11") kaukoputki.

Komeetta järjestää myös näyttelyjä ja retkiä.

 

 

 

Ajankohtaista

Tapahtumia

Komeetan kerho
Kirkkonummen Komeetta kokoontuu maanantaisin klo 18-20 Volsissa entisessä koulussa vastapäätä Volskotia. tai kesäkautena läheisellä Komakallion havaintoalueella. Katso tarkemmin .

Esitelmät
Tiistaina 12.12. klo 18.30 on vuorossa dos. Jorma Harju, jonka aiheena on Orgaaniset molekyylit tähtienvälisessä avaruudessa. Paikka on Kirkkonummen koulukeskuksen auditorio. Katso tarkemmin.

Tähtinäytännöt
Tähtinäytännöt ovat 15.10. alkaen selkeällä tähtikirkkaalla säällä sunnuntaisin ja maanantaisin klo 19-21 Komeetan Volsissa olevassa tähtitornissa. Katso tarkemmin

Talvipäivät
Talvipäivät pidetään 20.-21.1.2018 Volsissa Mariefredissä.
Illan pimettyä etelätaivaalla näkyy suuri Kesäkolmio, johon kuuluvat kirkkaat Lyyran Vega, Joutsenen Deneb ja Kotkan Altair.

Heikkovaloinen Mars nousee klo 4 aikoihin. Kirkas Jupiter näkyy myöhemmin aamutaivaalla. .

Satunnaisia eli sporadisia meteoreja näkyy parhaiten aamuyöstä elo-huhtikuussa. Pimeänä kuuttomana yönä niitä voi nähdä jopa kymmenkunta tunnissa. Revontulia näkyy Etelä-Suomessa muutaman kerran vuodessa.