Toiminta


Komeetan kerho kokoontuu joka maanantai klo 18 lähtien Volsin entisellä koululla. Komeetalla on myös luonnontieteen kerho, joka kokoontuu ilmoitustensa mukaisesti.

Lastenkerho etsii uutta ohjaajaa. Normaalisti se kokoontuu joka toinen tiistai lukukausien aikana.

Komeetta julkaisee Komeetan pyrstö -lehteä 4 kertaa vuodessa. Se julkaistaan myös verkossa PDF- ja/tai HTML-muotoisena.

Komeetta järjestää kuukausittain yleensä tiistaisin (paitsi kesällä) tähtitieteen tai fysikaalisten tieteiden asiantuntijoiden esitelmätilaisuuksia. Esitelmän yhteydessä voi ostaa Ursan kirjoja.

Kirkkonummen Komeetta on järjestänyt valtakunnallisen Cygnus-kesätapahtuman 25.-28.7.2013, Tähtipäivät 16.-18.5.2008 ja 17.-19.5.2002 sekä Laitepäivät 5.-7.3.2004. Tapahtumat on järjestetty yhdessä Ursan kanssa.

Komeetta järjestää tammikuun lopussa talvileirin, mikäli ohjelmaa ja kiinnostuneita löytyy useampia syyskauden alussa. Katso vuoden 2014 talvileirin tunnelmia tarkemmin.

Komeetalla on Volsissa tähtitorni, jossa järjestetään sunnuntaisin ja maanantaisin klo 20-22 tai 19-21 pimeänä vuodenaikana (syys-huhtikuu), selkeällä säällä tähtinäytäntöjä. Tähtitornissa on kokonaan syrjään työnnettävä katto, jolloin koko taivasta voi tarkkailla. Tähtitornissa on 28 cm (11") kaukoputki.

Komeetta järjestää myös näyttelyjä ja retkiä.

 

 

 

Ajankohtaista

 

Tapahtumia

Komeetan kerho

Kirkkonummen Komeetta kokoontuu maanantaisin klo 18-20 Volsissa entisessä koulussa vastapäätä Volskotia tai kesäkautena läheisellä Komakallion havaintoalueella. Katso tarkemmin .

Esitelmät jatkuvat

Seuraava esitelmä on tiistaina 12.3.2024 klo 18 Fyyri -kirjastossa. Katso tarkemmin.

Esitelmän jälkeen on yhdistyksen kevätkokous.

Tähtinäytännöt

Tähtinäytännöt ovat selkeällä säällä su ja ma pimeällä syyskuusta maaliskuuhun. Katso tarkemmin

Lastenkerho
Komeetan lastenkerho etsii uutta vetäjää. Se kokoontuu yleensä joka toinen tiistai klo 18.30-20. Seuraavat kerhon kokoontumiset ovat selvitettävänä. Katso tarkemmin.

Leijona yöllä etelässä, Neitsyen galaksijoukot keväisten tähtikuvaajien kohteina.

Kuu, Mars ja Venus hallitsevat taivasta auringon laskun jälkeen. .

Satunnaisia eli sporadisia meteoreja näkyy parhaiten aamuyöstä elo-huhtikuussa. Pimeänä kuuttomana yönä niitä voi nähdä jopa kymmenkunta tunnissa. Revontulia näkyy Etelä-Suomessa muutaman kerran vuodessa.