Komeetan laitteisto


1. Komeetan yleisötähtitornissa on 28 cm Celestron Ultima -kaukoputki tyypiltään Schmidt-Cassegrain. Kaukoputken polttoväli on 280 cm. Kaukoputki on siitä huolimatta lyhyt, sillä korjauslasin takapinnassa on kupera apupeili, joka heijastaa valon pääpeilissa olevan reiän läpi.

2. Komeetan uudessa tähtitornissa on 11 cm linssikaukoputki William Optics FLT-110 APO ja goto-jalusta Skywatcher HEQ5 Pro.

Loput kaukoputket ovat siirrettäviä.

3. 11 cm TAL-1 -peilikaukoputkea säilytetään yleensä Komeetan kerhohuoneella. Kaukoputken polttoväli on 80 cm. Suurennukset ovat 32, 54, 96 ja 162. Sillä on näytetty yleisötapahtumissa auringonpilkkuja.

4. 108 mm Astroscan-kaukoputkea voidaan lainata jäsenille.

5. Coronado-aurinkokaukoputki

6. Lidlistä hankittu linssikaukoputki. Linssin halkaisija 7 cm ja polttoväli 70 cm.

Yhdistyksellä on myös CCD-kamera (merkiltään Starlight Xpress M716) ja sen kanssa käytettävä tietokone.

 

 

 

 

Ajankohtaista

Tapahtumia

Komeetan kerho
Kirkkonummen Komeetta kokoontuu maanantaisin klo 18-20 Volsissa entisessä koulussa vastapäätä Volskotia. tai kesäkautena läheisellä Komakallion havaintoalueella. Katso tarkemmin .

Esitelmät
Tiistaina 12.12. klo 18.30 on vuorossa dos. Jorma Harju, jonka aiheena on Orgaaniset molekyylit tähtienvälisessä avaruudessa. Paikka on Kirkkonummen koulukeskuksen auditorio. Katso tarkemmin.

Tähtinäytännöt
Tähtinäytännöt ovat 15.10. alkaen selkeällä tähtikirkkaalla säällä sunnuntaisin ja maanantaisin klo 19-21 Komeetan Volsissa olevassa tähtitornissa. Katso tarkemmin

Talvipäivät
Talvipäivät pidetään 20.-21.1.2018 Volsissa Mariefredissä.
Illan pimettyä etelätaivaalla näkyy suuri Kesäkolmio, johon kuuluvat kirkkaat Lyyran Vega, Joutsenen Deneb ja Kotkan Altair.

Heikkovaloinen Mars nousee klo 4 aikoihin. Kirkas Jupiter näkyy myöhemmin aamutaivaalla. .

Satunnaisia eli sporadisia meteoreja näkyy parhaiten aamuyöstä elo-huhtikuussa. Pimeänä kuuttomana yönä niitä voi nähdä jopa kymmenkunta tunnissa. Revontulia näkyy Etelä-Suomessa muutaman kerran vuodessa.