Komeetan verkkoesitelmien ohjeet


Kirkkonummen Komeetan etäesitelmät toteutetaan Microsoft Teams Live Events-järjestelmällä, joka toimii sekä Microsoft Teams sovelluksessa että verkkoselaimissa. Tapahtumassa lähetetään esittäjien jakamaa videokuvaa ja ääntä, siinä voi myös lähettää kysymyksiä esittäjille ja tapahtuman valvojille. Kysymykset julkaistaan muille lähetyksen seuraajille vain jos esittäjä tai valvoja niin erikseen päättää, monet esittäjät vastaavat vain suullisesti esitettyihin kysymyksiin.

Lähetykseen liitytään erikseen jaettavasta liittymislinkistä (Luennot-sivulta tai Facebook ryhmässä) selaimella. Tuetut selaimet ovat Chrome, Firefox, Edge ja Safari. Myös Microsoft Teams -sovelluksella voi liittyä älypuhelimesta, tabletilta ja tietokoneelta.

Ohjeet

Microsoftin ohjeet live-tapahtumaan osallistumisesta.

Tiivistelmä liittymisestä ja käytöstä

Valitse katsomistapasi, esimerkkinä katsominen verkossa.

Liittyminen lähetykseen, selaimen valinta

Lähetykseen pääsee kirjautumatta "Join anonymously" -linkkiä painamalla, lähetys on avoin kaikille.

Liittyminen lähetykseen, kirjautuminen

Lähetyksen aikana kysymyspaneeli on piilossa, sen saa näkyville kysymys-kuvakkeesta. Kuvakkeen ylänurkassa on pieni pallo jos kysymyspaneelissa on jotain uutta luettavaa.

Kysymysten kysymisen voi aloittaa "Esitä kysymys" -napista paneelin alalaidassa.

Kysymyksen esittämiseksi syötä oma nimesi nimikenttään ja kysymys tekstikenttään. Jos et halua omaa nimeäsi muiden kuin valvojan ja esittäjän nähtäville, valitse myös "Lähetä nimettömänä".

Tervetuloa etäesitelmään!

Ajankohtaista

 

Tapahtumia

Komeetan kerho

Kirkkonummen Komeetta kokoontuu maanantaisin klo 18-20 Volsissa entisessä koulussa vastapäätä Volskotia tai kesäkautena läheisellä Komakallion havaintoalueella. Katso tarkemmin .

Esitelmät jatkuvat

Seuraava esitelmä on tiistaina 12.3.2024 klo 18 Fyyri -kirjastossa. Katso tarkemmin.

Esitelmän jälkeen on yhdistyksen kevätkokous.

Tähtinäytännöt

Tähtinäytännöt ovat selkeällä säällä su ja ma pimeällä syyskuusta maaliskuuhun. Katso tarkemmin

Lastenkerho
Komeetan lastenkerho etsii uutta vetäjää. Se kokoontuu yleensä joka toinen tiistai klo 18.30-20. Seuraavat kerhon kokoontumiset ovat selvitettävänä. Katso tarkemmin.

Leijona yöllä etelässä, Neitsyen galaksijoukot keväisten tähtikuvaajien kohteina.

Kuu, Mars ja Venus hallitsevat taivasta auringon laskun jälkeen. .

Satunnaisia eli sporadisia meteoreja näkyy parhaiten aamuyöstä elo-huhtikuussa. Pimeänä kuuttomana yönä niitä voi nähdä jopa kymmenkunta tunnissa. Revontulia näkyy Etelä-Suomessa muutaman kerran vuodessa.