Sähköpostilistat


Liittyminen ja eroaminen

Ursan www-sivuilla on lomake, jolla voi liittyä tai erota listoilta.

Ursan muita listoja voit katsella täältä.

kirkkonummi-l

Uudet Komeetan jäsenet on toistaiseksi pyritty laittamaan tälle listalle Komeetan puolesta.

Kirkkonummen Komeetan sähköpostilista toimii ennenkaikkea Komeetan tiedotuslistana. Listalle liittyminen ei vaadi Komeetan jäsenyyttä. Viestit listalle lähetetään osoitteella kirkkonummi-l@ursa.fi. Viestit listalle täytyy lähettää samasta osoitteesta, mikä on sähköpostilistalla. Tämän ansiosta mm. listalle ei tule roskapostia.

Lähetä yksityiset kysymykset osoitteella Kirkkonummen.Komeetta@ursa.fi

komakallio-l

Komeetan aktiivien lista. Listalla voi keskustella havaintokeskuksen asioista, hallitusasioista ja muista asioista, joiden voi arvella kiinnostavan aktiivisia komeettalaisia.

Tälle listalle liitytään itse. Ohjeet ovat vastaavat kuin kirkkonummi-l -listallakin.

 

 

 

 

Ajankohtaista

Tapahtumia

Komeetan kerho
Kirkkonummen Komeetta kokoontuu maanantaisin klo 18-20 Volsissa entisessä koulussa vastapäätä Volskotia. tai kesäkautena läheisellä Komakallion havaintoalueella. Katso tarkemmin .

Esitelmät
Tiistaina 10.4. klo 18.30 on vuorossa dos. Tuomas Savolainen, jonka aiheena on mustien aukkojen plasmasuihkut. Paikka on Kirkkonummen koulukeskuksen auditorio. Katso tarkemmin.

Tähtinäytännöt
Kevätkauden viimeiset tähtinäytännöt ovat 25.-26.3. selkeällä tähtikirkkaalla säällä sunnuntaina ja maanantaina klo 21-22 Komeetan Volsissa olevassa tähtitornissa. Katso tarkemmin

Lastenkerho
Komeetan lastenkerho kokoontuu joka toinen tiistai klo 18.30-20. Seuraavat kerrat ovat 20.3., 3.4. ja 17.4. Mäkituvalla Kuninkaantie 5-7 A. Katso tarkemmin.

Iltataivaalla eteläisellä taivaalla näkyy tiimalasin muotoinen Orionin tähdistö. Sen vyö osoittaa vasemmalle alas Siriukseen, koko taivaan kirkkaimpaan tähteen.

Kirkas Jupiter näkyy aamutaivaalla ja heikkovaloisemmat Mars ja Saturnus näkyvät matalalla Jupiterin vasemmalla puolella. .

Satunnaisia eli sporadisia meteoreja näkyy parhaiten aamuyöstä elo-huhtikuussa. Pimeänä kuuttomana yönä niitä voi nähdä jopa kymmenkunta tunnissa. Revontulia näkyy Etelä-Suomessa muutaman kerran vuodessa.