Logo

VUODEN 2017 TOIMINTASUUNNITELMA

Saarijärven tähtitieteellinen yhdistys Halley-85 toimii Saarijärvellä pyrkien olemaan tähtitieteen harrastajien yhdyssiteenä, joka edistää ja tukee tähtitieteen ja luonnontieteiden harrastustoimintaa, tietoutta ja tutkimusta Saarijärvellä. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää kokouksia sekä esitelmä- ym. tilaisuuksia, organisoi tähtitieteellistä harrastustoimintaa, harjoittaa valistusta, tekee tähtitieteeseen liittyviä aloitteita ja esityksiä sekä hankkii tähtitieteen harrastajien käyttöön tähtitieteellistä kirjallisuutta, materiaalia ja laitteita. Vuonna 2017 on tulossa tähtinäytösiltoja, planetaarioesityksiä, retkiä, luentoja ja diaesityksiä sekä muita tapahtumia.

Saarijärven tähtitieteellinen yhdistys Halley-85 järjestää Tähtipäivät 2017 eli 43. valtakunnalliset Tähtipäivät yhteistyössä Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry:n kanssa Saarijärvellä 18.–19.3.2017. Luennot ja näyttelyt pidetään Saarijärven kaupungintalolla. Iltajuhla Kylpylähotelli Summassaaressa. Luennoitsijoiksi on lupautunut valtakunnallisestikin tunnettuja tähtitieteilijöitä kuten Esko Valtaoja ja Jukka Maalampi sekä Tuomas Lunttila Göteborgista (lähtöisin Saarijärveltä). Myös valtakunnan ansioitunein tähtiharrastaja Arto Oksanen on lupautunut mukaan kuten myös oman yhdistyksemme Arvo "Arkki" Kuusela.

Halley-85 tekee yhteistyötä sekä muiden tähtiyhdistysten että paikkakunnan yhteisöjen kanssa.

Yhdistyksemme pyrkii osallistumaan muidenkin järjestämiin valtakunnallisiin tapahtumiin. Esimerkiksi Ursan ja Etelä-Karjalan Novan järjestämään kesän Cygnus-leiriin Imatralla.

Elokuun 21. päivänä 2017 näkyy täydellinen auringonpimennys Pohjois-Amerikassa vyöhykkeellä, joka ulottuu läpi koko mantereen. Myös yhdistyksemme jäseniä on lähdössä sitä katsomaan.

Yhteistyö kansalaisopiston kanssa jatkuu.

Tähtiyhdistys Jyväskylän Sirius r.y.:n kanssa tehdään yhteistyötä mm. Jyväskylän Nyrölässä ja Hankasalmella sijaitsevilla torneillaan sekä järjestämissään tapahtumissa.

Yhdistyksen kirjasto on jäsenistömme käytettävissä.

Pyrimme informoimaan tiedotusvälineitä taivaan tapahtumista ja järjestämistämme yleisötilaisuuksista.

http://www.ursa.fi/yhd/halley85/ajankohtaista/hatoimsuun/
18-helmi-2017 12:07