Logo

VUODEN 2020 TOIMINTASUUNNITELMA

Saarijärven tähtitieteellinen yhdistys Halley-85 toimii Saarijärvellä pyrkien olemaan tähtitieteen harrastajien yhdyssiteenä, joka edistää ja tukee tähtitieteen ja luonnontieteiden harrastustoimintaa, tietoutta ja tutkimusta Saarijärvellä. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää kokouksia sekä esitelmä- ym. tilaisuuksia, organisoi tähtitieteellistä harrastustoimintaa, harjoittaa valistusta, tekee tähtitieteeseen liittyviä aloitteita ja esityksiä sekä hankkii tähtitieteen harrastajien käyttöön tähtitieteellistä kirjallisuutta, materiaalia ja laitteita. Aiomme järjestää myös tähtinäytösiltoja, retkiä, luentoja ja diaesityksiä sekä muita tapahtumia mahdollisuuksien mukaan.

Osallistumme mm. Yhdessä enemmän -messuille 7.3. innostaaksemme ihmisiä mukaan toimintaamme. Järjestämme tähitnäytännön maaliskuussa. Kesällä järjestämme auringonpilkkunäytöksen.

Yhdistys valmistautuu taloudellisesti Aurinkokuntamme eli Arkin polun entisöintiin. Aurinko tarvitsee itsenäisen pystytystolpan. Auringon kunnostus ilkivallan jäljiltä tehdään talkootyönä, mutta sen kiinnitys tolppaan on ratkaistava paremmin kuin aikaisemmin. Tekstitauluja varten suunitellaan seinämää, johon taulut kiinnitettäisiin.

Halley-85 tekee yhteistyötä sekä muiden tähtiyhdistysten että paikkakunnan yhteisöjen kanssa.

Yhdistyksemme pyrkii osallistumaan muidenkin järjestämiin valtakunnallisiin tapahtumiin, kuten Tähtipäivät Tampereella 28.-29.3. ja Cygnus 16.-19.7. Kouvolassa.

Tähtiyhdistys Jyväskylän Sirius r.y.:n kanssa tehdään yhteistyötä Siriuksen torneilla. Lisäksi teemme retkiä Siriuksen järjestämiin tähtiharrastusiltoihin.

Yhdistyksen kirjasto on jäsenistömme käytettävissä.

Pyrimme informoimaan tiedotusvälineitä taivaan tapahtumista ja järjestämistämme yleisötilaisuuksista. Myös omalle jäsenistöllemme viestimme tapahtumistamme netin, Sampo-lehden, sähköpostin ja tekstiviestilistan välityksellä.

http://www.ursa.fi/yhd/halley85/ajankohtaista/hatoimsuun/
04-huhti-2020 12:07