Logo

VUODEN 2018 TOIMINTASUUNNITELMA

Saarijärven tähtitieteellinen yhdistys Halley-85 toimii Saarijärvellä pyrkien olemaan tähtitieteen harrastajien yhdyssiteenä, joka edistää ja tukee tähtitieteen ja luonnontieteiden harrastustoimintaa, tietoutta ja tutkimusta Saarijärvellä. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää kokouksia sekä esitelmä- ym. tilaisuuksia, organisoi tähtitieteellistä harrastustoimintaa, harjoittaa valistusta, tekee tähtitieteeseen liittyviä aloitteita ja esityksiä sekä hankkii tähtitieteen harrastajien käyttöön tähtitieteellistä kirjallisuutta, materiaalia ja laitteita. Vuonna 2018 olemme aikeissa hankkia tietokoneohjatun kaukoputken. Aiomme järjestää myös tähtinäytösiltoja, retkiä, luentoja ja diaesityksiä sekä muita tapahtumia mahdollisuuksien mukaan.

Halley-85 tekee yhteistyötä sekä muiden tähtiyhdistysten että paikkakunnan yhteisöjen kanssa. Suunnittelemme syksyksi yhteistapahtumaa esim. 25.8. ja/tai Perseidien maksimin aikaan 17.7.-24.8. Luonnonystävien kanssa. Myös muut yhteistyökumppanit ovat mahdollisia.

Yhdistyksemme pyrkii osallistumaan muidenkin järjestämiin valtakunnallisiin tapahtumiin. Esimerkiksi Ursan ja Porin Karhunvartijoiden järjestämään kesän Cygnus-leiriin Säkylässä 2.-5.8.

Tähtiyhdistys Jyväskylän Sirius r.y.:n kanssa tehdään yhteistyötä Siriuksen torneilla. Lisäksi teemme retkiä Siriuksen järjestämiin tähtiharrastusiltoihin.

Yhdistyksen kirjasto on jäsenistömme käytettävissä.

Pyrimme informoimaan tiedotusvälineitä taivaan tapahtumista ja järjestämistämme yleisötilaisuuksista. Myös omalle jäsenistöllemme viestimme tapahtumistamme netin, Sampolehden ja sähköpostin välityksellä. Uutena toimintamuotona aiomme laittaa tekstiviestikutsun, jos päätämme kokoontua lyhyellä varoitusajalla katsomaan kirkasta tähtitaivasta tai jotakin muuta mielenkiintoista luonnonilmiötä.

http://www.ursa.fi/yhd/halley85/ajankohtaista/hatoimsuun/
19-helmi-2018 12:07