Logo

Kuka on Arkki?

Arkki Kuusela on päätoimisena planetaarion ohjaajana kiertänyt planetaarionsa kanssa yli 30 vuotta lähes kaikkialla Suomessa – n. 350 kuntaa ja n. 2000 koulua. Hän on opettanut avaruustietoa varsinkin kouluissa ja mitä moninaisimmissa tapahtumissa ympäri valtakuntaa ja ulkomailla. Ensimmäisenä laatuaan Euroopassa hän on ollut esimerkkinä myös muille ohjaajille ja opettajille.

Hän on suunnitellut Arkin polun opastetaulun sekä planeettataulut polun varteen. Hän on laatinut ja muokannut tiedot sopiviksi myös kouluikäisille. Osa Halley-85:n kerholaisista on ollut aktiivisesti mukana suunnittelussa ja sisällön muokkaamisessa. Varsinkin planeettataulujen ja Aurinkopallon pystyttämisissä on toteutettu hienoa talkoohenkeä.

Kinnulassa hän vuonna 1980 perusti yläasteen oppilaiden kanssa Alfa-80 tähtikerhon. 80-luvulla hän ja kerholaiset veivät 20 isoa avaruusaiheista näyttelyä ympäri valtakuntaa. Suurin osa näyttelyaineistosta on kerholaisten tekemiä.

Hän on japanilaisen GOTO Ex-3 planetaarrionsa kanssa vieraillut mm. n. 2000 koulussa, monissa useammankin kerran. Vieralijoita on ollut yli 400 000. Näistä suurin osa on ollut oppilaita.

Kinnulassa hän 1979-luvun lopussa aloitti yläasteen oppilaiden kanssa ALFA-80 avaruuskerhossa mm. aktiivisen näyttelyaineiston valmistamisen ja näyttelyiden kuntakohtaiset pystytykset mm. kouluilla ympäri Suomea.

Tehdystä valtakunnallisesta planetaariotyöstä ja kerhotoiminnasta Kinnulan Alfa-80 - ja Saarijärven Halley-85 -kerhoissa hän sai vuonna 2008 Helsingin Ursalta Stella Arcti -palkinnon.

http://www.ursa.fi/yhd/halley85/Aurinkokunta/Arkki/
3-elo-2022 10:02