Logo

VUOSIKERTOMUS 1.1.-31.12.2018

Saarijärven tähtitieteellinen yhdistys Halley-85 ry on jatkanut taivaan tapahtumien tarkkailua entiseen tapaan. Vuoden ensimmäinen kokoontumisemme oli 11.1. Summassaaressa. Olemme osallistuneet kimppakyydeillä myös Jyväskylä Siriuksen tilaisuuksiin aiheina esim. Astrokemian tähtiharrastusilta 8.3. ja Meteoriitit (mm. Summasen kraatteri) 11.10.

Pidimme yhteyttä myös muihin tähtiyhdistyksiin. 3 jäsentä yhdistyksestämme osallistui mm. Tähtiharrastajien valtakunnalliseen Cygnus-leiriin Pihlavan leirikeskuksessa Säkylässä 2.-5.8.

Vuosikokous pidettiin 15.2. klo 18 LinnanLiisassa. Lisäksi hallituksemme kokoontui samaan paikkaan 14.5.2018 klo 16.30 päivittämään rekisteritietoja, muokkaamaan tietosuojaselostetta, suunnittelemaan tulevia yleisötapahtumia ja keskustelemaan kaukoputkihankinnasta.

Kesän päätapahtuma Hyvän mielen karnevaalit 25.8. sattuivat sopivasti valtakunnallisen tähtiharrastuspäivän aikaan. Onnistuimme saamaan paikan, josta oli esteetön näkyvyys Auringon suuntaan. Esittelimme kaupunkilaisille mm. uutta kaukopukeamme ja pidimme auringonpilkkunäytöksiä pitkin päivää.

Kokouksissa on suunniteltu muun muassa sitä, miten Arkin polun alkupään Aurinko saataisiin korjattua ilkivallan jäljiltä sekä miten voisimme varmistaa, että Aurinkoa ei voi kiivetä repimään alas uudesta sitä varten pystytetystä pilarista uuden koulukeskuksen pihasta, kun piha tulee siihen kuntoon, että Aurinko ja selitetaulut voidaan palauttaa.

On myös keskusteltu kaupungin koulutoimenjohtajan kanssa, milloin olisi hyvä julkistaa yhteistyömme koulun kanssa, kun kaukoputki voisi olla säilytyksessä uudessa koulukeskuksessa, yhdistyksellämme olisi pääsy niihin tiloihin ja tietokoneohjatun kaukoputken käytön opastus voisi olla osa yhteistyötä koulun ja Saarijärven tähtitieteellisen yhdistyksen Halley-85:n kesken.

Keskustelimme myös mahdollisuudesta pitää tähtikerhoa koululaisille. Päätime kuitenkin olla käytännön syistä vielä tarjoamatta kerhoja koululle. Se on kuitenkin suunitelmissa siinä vaiheessa, kun meillä on kaukoputki säilytyksessä uudessa koulukeskuksessa.

Pitkin vuotta olemme tiedottaneet nettisivuillamme, facebookissa, puhelinlistoilla ja sähköpostitse sekä omasta, että valtakunnallisesta toiminnasta jäsenillemme ja muillekin seuraajillemme. Tiedotusta on hoidettu myös Sampo-lehden välityksellä.

Jäsenmäärämme oli vuoden 2018 lopussa 34 henkeä eli sama kuin edellisenä vuonna eli vuoden aikana yhdistykseemme liittyneiden ja siitä eronneiden jäsenten määrä oli sama.

Jäsenmaksumme oli 10 eur/henkilö.

Hallitukseen kuuluivat vuonna 2018: puheenjohtaja Lauri Koskinen, varapuheenjohtaja Pertti Kovala, sihteeri Erna Elo, rahastonhoitaja Sanna Kallio sekä jäsen Arvo Kuusela. Hallitukseen kuulumattomia toimihenkilöitä olivat toiminnantarkastajat Reino Ahola ja Pirkko Pirttinen sekä varatoiminnantarkastajat Aaro Manninen ja Erkki Toikkanen.

Yhdistyksen kirjasto on laajentunut entisestään ja useita kirjoja on jäsenillä lainassa koko ajan.

Halley-85:n nettisivut löytyvät osoitteesta http://www.ursa.fi/yhd/halley85/.

http://www.ursa.fi/yhd/halley85/ajankohtaista/hatoimk/
31-maalis-2019