Logo

VUOSIKERTOMUS 1.1.-31.12.2016

Tähtien ja planeettojen katselua sekä avaruuden tarkkailua olemme jatkaneet entiseen tapaan.

Koska toiminta-avustusanomusta ei saatu toimitettua määräajassa kaupungille, meidän on pitänyt toimia vuonna 2016 pienellä budjetilla, mutta toimintaa on silti ollut. Suunnitelmissa tosin on toimintaa, joka vaatii myös rahaa.

Arvo (Arkki) Kuusela piti keväällä avaruuskurssia yhteistyössä Kansalaisopiston kanssa. Kurssia ei maltettu lopettaa siihen kun se virallisesti päättyi. Kansalaisopiston kurssin päätyttyä 21.3. videoiden katseluun ja tulevan kerhotoiminnan suunnitteluun Arkilla päätimme kokoontua Arkin luona vielä 4.4. Kevätkauden päätöstilaisuus oli vuorossa maanantaina 25.4. Kurssi siis päättyi, mutta kokoontuminen jatkui.

Vuosikokous pidettiin Arkin mökillä keskiviikkona 11.5.

Heinäkuussa osallistuimme tähtiharrastajien kesätapaamiseen Cygnukseen, jonka Jyväskylän Sirius järjesti yhdessä Ursan kanssa Kannonkoskella Piispalan nuorisokeskuksessa 28-31.7.

Kesäkuussa saimme yllättäen tiedon, että saamme maaliskuussa 2017 järjestettäväksemme Valtakunnalliset Tähtipäivät 2017 yhteistyössä URSA:n kanssa. Siitä asti olemme suunnitelleet tulevaa tapahtumaa. Luennot ja näyttelyt pidetään Saarijärven kaupungintalolla. Iltajuhla Summassaaressa.

Olemme kokoontuneet useasti vuonna 2016 suunnittelemaan tulevaa tapahtumaa ja viettämään aikaa yhdessä. Kesällä kokoonnuimme aluksi muutaman kerran Arkin mökillä. Sitten löysimme uuden kokoontumispaikan. Sarvelan majalla olimme 27.6., 4.7., 2.8. ja 23.8. Anne Ursasta kävi 17.8. tutustumassa Tähtipäivien viettopaikkaan kanssamme. Samalla keskustelimme suunnitelmistamme. Arkin mökillä kokoonnuimme vielä 18.9 ja 29.10. Arkin kotona tapasimme 18.11.

Vierailimme Hankasalmella lauantaina 19.11. Pohjola-Nordenin, Jyväskylän Siriuksen, Lomakeskus Revontulen ja Hankasalmen kunnan järjestämässä "Näin syntyvät revontulet (Revontulista tieteen ja taruston näkökulmista)" -tapahtumassa. Kokoonnuimme LinnanLiisan pihassa klo 8.30 ja matkustimme paikalle kimppakyydillä. Tapahtuma vietettiin Lomakeskus Revontulessa (Revontulentie 1) klo 10-16, minkä jälkeen kävimme vielä tutustumassa Hankasalmen observatorioon, jossa oli avoimet ovet klo 16-18.

Pitkin vuotta olemme tiedottaneet nettisivuillamme, facebookissa ja sähköpostitse sekä omasta, että valtakunnallisesta toiminnasta jäsenillemme ja muillekin seuraajillemme. Tiedotusta on hoidettu myös Sampo-lehden välityksellä.

Jäsenmäärämme oli 22 (joista osa ainaisjäseniä) jäsentä vuoden 2016 lopussa ja jäsenmaksumme oli 10 eur/henkilö.

Hallitukseen kuuluivat vuonna 2016: puheenjohtaja Lauri Koskinen, varapuheenjohtaja Pertti Kovala, sihteeri Erna Elo, rahastonhoitaja Sanna Kallio sekä jäsen Arvo Kuusela. Hallitukseen kuulumattomia toimihenkilöitä olivat toiminnantarkastajat Reino Ahola ja Pirkko Pirttinen sekä varatoiminnantarkastajat Aaro Manninen ja Ari Suuronen.

Kirjastomme on saanut tänäkin vuonna lisää kirjoja jäsenistönsä käyttöön ja useita kirjoja onkin lainassa koko ajan.

Halley-85:n nettisivut löytyvät osoitteessa http://www.ursa.fi/yhd/halley85/.

http://www.ursa.fi/yhd/halley85/ajankohtaista/hatoimk/
18-helmi-2017