Yhdysvaltalaisia lehtiä. Scientific American.

27.10.2016 klo 23.59, kirjoittaja
Kategoriat: Kirjaesittelyt

Tieteistä yleisesti kertova Scientific American -lehti on ilmestynyt jo 157 vuoden ajan. Viime vuoden heinäkuussa alkoi volyymi 313. Vuosikertaan kuuluu kaksi volyymia. Lehdellä on useita eri tieteisiin erikoistuneita sisärjulkaisuja, mm. Scientific American Mind, Scientific American Space & Physics ja Scientific American Classics.

Numero July 2015

Scientific American, 2015, no 07, July

Scientific American, 2015, no 07, July

Lehden viimeinen paperiversio saapui Ursalle vuoden 2015 heinäkuussa. Myöhemmät numerot tulevat pelkästään digitaalisina. Numerossa oli kannet pois lukien 68 sivua. Sisällysluettelo vie kaksi sivua. Merkittävät artikkelit käsittelevät suden kesyyntymistä koiraksi, salatun kaikkeuden mysteeriä, elämää helvetin porteilla, koko maailmankaikkeuden luetteloa sekä Afrikan todellista kokoa.

Viimeisellä sivulla Mark Fishetti laati palapelin suurista valtioista ja asetteli Yhdysvallat, Kiinan, Intian sekä Etelä- ja Keski-Euroopan maiden ääriviivat Afrikan päälle. Nämä maat ovat yhdessä suunnilleen Afrikan kokoisia.

Pitkään on oltu käsityksessä, että Etelämantereen jääkannen alla ei ole elämää. Jäätutkijat porasivat tammikuussa 740 metriä syvän reiän ja laskivat siihen robotin. Pohjalta löyty 10 metrin paksuisesta vesikerroksesta kaloja ja muita eläimiä. Osa kaloista oli läpikuultavia ja voiveitsen pituisia.

Virginia Morell tarkastelee koiran kehittymistä sudesta. Kahdeksan sivua pitkään artikkeliin liittyy kolme suurta ja neljä pienempää valokuvaa sekä yksi kaaviokuva.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *