Kotimaisia lehtiä. Sieppo. Villi luontolehti.

25.11.2016 klo 18.56, kirjoittaja
Kategoriat: Kirjaesittelyt

Sieppo-lehteä julkaisee Luonto-Liitto ry. Lehti on tullut Ursalle jo vuonna 1997.

Numero 5/2016

Lehden nimen täsmennys vaihtuu numerosta toiseen. Kahdessa aikaisemmassa numerossa täsmennykset olivat Virkistävä luontolehti ja Hurisevien siipien luontolehti. Seuraava numero on Jouluinen luontolehti.

sieppo_2016_5_300

Lehdessä on luonnossa liikkuville lapsille monenlaisia tehtäviä ja tarinoita.

Pääkirjoituksena voi pitää Riitta Nykäsen kertomusta jokihelmisimpukan elämän vaiheista.

Ensimmäisessä tehtävässä tulee etsiä sokkelosta luontosanoja. Vastaukset ovat sivun alareunassa nurinpäin. Toisessa tehtävässä tulee laskea pienten otusten määrät kuvasta ja värittää kuva. Marjatta Sihvosen kirjoittama ja Laila Nevakiven kuvittama kertomus antaa tietoja liito-oravista. Luonto-Liiton kesäleiri Begtskärillä tuotti yhdelle sivulle yhden ison ja neljä pientä kuvaa.

Marjo Soulamo haastatteli kahdella sivulla torniolaista matelijoita harrastavaa Heikka Mattilaa. Marja-Pauliina Paananen jatkaa Rebekan ja sirittäjän tarinaa, joka alkoi Siepon edellisessä numerossa. Tarinaa riittää vuoden 2017 puolelle.

M. H. Vinha ja Pau Norontaus ovat päässeet laatimassaan sarjakuvassa Bereniken amuletti jo viidenteen osaan. Tarina päättyy Siepon numerossa 6/2016. Lehden lopussa on toinen sarjakuva. Heta Nääs kirjoittaa ja piirtää yhden sivun mittaista Pojo-sarjakuvaa. Tässä numerossa Pojo kertoo punahärö-kuoriaisista.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *