Kotimaisia lehtiä. Natura. Biologian ja maantieteen opettajien liiton julkaisu.

23.11.2016 klo 23.46, kirjoittaja
Kategoriat: Kirjaesittelyt

Natura ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 1963. Se on ensimmäisiä Ursalle tulleita maksuttomia lehtiä. Lehden numerot 1975: 3–1978 sidotettiin kirjaksi vuonna 1979.

Numero 3/2016. Lehden liitteenä tuli Metsävisa-kalenteri.

natura_2016_3_300Artikkelit on jaettu ryhmiin Opetus & oppiminen, Luonto & ympäristö sekä Tiede & Tutkimus.

Päätoimittaja Hanna-Kaisa Hellsten pohtii liiton jäsenmaksujen ja toiminnan välistä suhdetta. Muuttuneet tavat tuottaa opetusmateriaaleja ovat pienentäneet materiaalien tuottamisesta saatavia tuloja. Liiton ydintoiminta on pohdinnan alaisena. Tätä kirjoittaessani liiton syyspäivät ja vuosikokous ovat ohitse. Myöhemmin nähdään, mitä muutoksia on tulossa.

Luonto & ympäristö -jakson ensimmäinen artikkeli kertoo tulevasta Hossan kansallispuistosta. Suomussalmella ja Kuusamossa sijaitsevalle Hossan retkeilyalueelle suunniteltiin joitakin vuosia sitten tehtäväksi laajoja metsähakkuita. Luonto on nyt saanut lain suojan. Somerjärven itäosan koillisrannalla on hieman vedenpinnan yläpuolella pystysuoran kallion pinnassa 3 500–4 500 vuotta vanhoja värillisiä maalauksia.

Lehden lopussa Hannele Heino ja Hannu Eskonen arvioivat kuutta kirjaa, viimeisenä A. Uddströmin ja V. Rinteen kirjan suomalaisista skorpioneista ja lukeista.

Edellisessä numerossa 2/2016 mielenkiintoisia kohtia olivat Hanna-Kaisa Hellstenin pääkirjoitus, Jorma Pagangon katsaus kevään 2016 ylioppilaskirjoitusten biologian kokeen vastauksiin sekä Arja Kaasisen artikkeli Kasviota tekemään.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *