Kanadalainen lehti. Sky News.

25.10.2016 klo 18.02, kirjoittaja
Kategoriat: Yleinen

Sky News. The Canadian Magazine of Astronomy & Stargazing.

Torontolainen SkyNews Inc. julkaisee Sky News -lehteä kuusi numeroa vuodessa. Julkaisun perusti 22 vuotta sitten Canada Science and Technology Museum. Lehti on tilattavissa myös digitaalisena.

Numero September/October 2016

Sky News, 2016, September

Sky News, 2016, September

Lehden numerossa September/October 2016 on neljä laajaa artikkelia, uutisia, tähtitaivasta esittelevä lyhyt artikkeli, tähtikartta, opastusta tähtivalokuvaukseen sekä tähdistönurkkaus. Lehden keskellä on neljän sivun mittainen Royal Astronomical Society of Canadan toimintaa esittelevä liite.

Ivan Semeniuk kertoo neljällä sivulla Dawn-luotaimen Cereksestä saamista tuloksista. Kirjoittaja on Globe and Mail -sanomalehden tiedetoimittaja.

Ken Hewitt-White esittelee Scoping the Sky -palstalla Sisiliskon tähdistön kohteita otsikolla Liskon yö. Alaotsikkona on Etkö pidä sisiliskoista? Ei huolta! Taivaallinen sisilisko on piemi, harmiton ja yllättävän mielenkiintoinen. Pegasuksen, Andromedan, Cassiopeian, Kefeuksen ja Joutsenen ympäröimällä Sisiliskolla on mittaa noin 10 x 20 astetta. Tähdistössä on joitakin kauniita avoimia tähtijoukkoja ja kaksoistähtiä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *