Havaitsijoiden lehti. The Strolling Astronomer.

29.10.2016 klo 22.45, kirjoittaja
Kategoriat: Yleinen

Journal of the Association of Lunar and Planetary Observers. The Strolling Astronomer.

Kuun ja planeettojen havaitsijoiden yhdistys julkaisee neljä kertaa vuodessa The Strolling Astronomer -nimisenä alkanutta lehteä. Lehden 58. volyymi täyttyy tämän vuoden lopussa. Lehti on tilattavissa sekä paperisena että digitaalisena.

Numero Volume 58, Number 1, Winter 2016

Journal of the Association of Lunar & Planetary Observers, The Strolling Astronomer, Volume 56, number 1, Winter 2016

Journal of the Association of Lunar & Planetary Observers, The Strolling Astronomer, Volume 56, number 1, Winter 2016

Joulukuussa 2015 ilmestyneen volyymin 58 ensimmäinen numero on Aurinkojaoston erikoisnumero. Lukuisat pitkät artikkelit kertovat jaoston toiminnasta. Muiden jaostojen toimintakertomukset ovat suppeita.

Donald Tyler kertoo ottamastaan kansikuvasta. Hän otti kuvan 17.9.2015 klo 9.36 UT Buckinghamshiressä Englannissa. Videokuva muodostui 3000 yksittäisestä ruudusta. Kuvausnopeudet olivat protuberanssin kohdalla 30 kuvaa sekunnissa. Auringon pintaa hän kuvasi 50 kuvaa sekunnissa. Kumpaakin kuvan osaan hän pinosi 400 kuvaa. David käytti kuvien ottamiseen 90 mm:n kaukoputkea. Kuvien käsittelyyn hän käytti useita ohjelmia.

Vaikka numero on Aurinkojaoston esikoisnumero, siinä on muidenkin kuin Aurinkojaoston toimintakertomuksia. Pimennysjaoston johtaja Michael D. Reynolds kertoo 17.8.2017 näkyvästä täydellisestä auringonpimennyksestä. Täydellisyysvyöhyke ulottuu Oregonista Tyynen valtameren rannalta Etelä-Carolinaan Atlantin rannalle. Osittainen pimennys näkyy koko Pohjois-Amerikassa. Artikkeli antaa pilvisyysennusteita ja havainto-ohjeita.

Lehti antaa paljon aktiivisille Auringon ja planeettojen havaitsijoille.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *