Paavolan talkoot 2.6.2024

Paavolan tähtitornimme sai lämpimänä (24 C) kesäkuisena sunnuntaipäivänä aurinkosähköt!

Talkoissa oli paikalla mahtavat 9 ihmistä ja noin 9 000 000 sääsken ambienssi. Asensimme torniin aurinkopaneelin, sähköpääkeskuksen sekä puna- ja valkovalot odottamaan tulevaa syyspimeyttä. Erityiskiitos Jaakolle suunnittelusta ja esivalmisteluista. Yhdistys kestitsi osallistujia pullalla ja virvoitusjuomin.

Ryhmän suorittaman liinahissinoston jälkeen yhdistyksen puheenjohtaja varmisti aurinkopaneelin kiinnityksen kahdella eri tavalla (työtehtävä oli huomattavasti korkeammalla kuin kuva antaa ymmärtää). Ahtaissa paikoissa toteutettujen vaativien kaapelointien jälkeen hymy oli herkässä kun vain 4 valokiskoa tarvitsi vaihtaa eri paikkaan. Kyllä nyt kelpaa!

Kun Arto oli ensin justeerannut jalustan atsimuuttia soveltamalla ns. rautakankimenetelmää, Arto ja Osmo etsivät sopivat milli- ja tuumakoon työkalut kuvun laakerien irrottamiseen. Pystylaakerien uusiminen vaatii myös peltitöitä, ja niitä lienee luvassa heinäkuussa myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Kiitos kaikille osallistujille ja tervetuloa heinäkuussa ja syksyn tähtikeleillä uudelleen!

Kuvat: Antti Kyllönen 2024.