Pari sanaa säästä Atlantin rannalla

8.11.2015 klo 13.53, kirjoittaja
Kategoriat: Yleinen

Täällä valtameren kupeessa pilvitilanne muuttuu tosi nopeasti. Muutos melko pilvisestä aika ihan kirkkaaseen voi tapahtua kolmessa minuutissa. Horisontissa on lähes aina pilviä, enkä ole kertaakaan nähnyt suoraan meren takaa nousevaa tai sinne laskevaa Aurinkoa, vaikka olen ollut aina passissa. Lähes joka päivä myös ukkostaa jossain lähiseudulla – päivisin kuuluu jyrinää ja illalla näkyy salamoiden loistetta. Kerran juutuimme koko yöksi rannalla sijaitsevaan reggae-baariin, kun ukkonen ja rankkasade yllätti ja kesti ehkä neljä tuntia. Ja sähköthän on aina poikki kun ukostaa. Ja muutenkin. Ja vesikin on aina välillä katkolla. Ja wifi useimmiten.

Paikallisten mielestä tällaisen ”sadekauden” olisi pitänyt jo loppua ja nyt marraskuussa pitäisi olla tasaisemman kirkasta. Vuodenvaihteen jälkeen taas pitäisi tulla harmattan, Saharasta puhaltava lämmin tuuli, joka tekee taivaan alati harmaaksi. Onneksi vasta sitten.

Öisin ilmakehä on aina rauhaton ja tähdet tuikkivat yleisesti ottaen tosi paljon, mutta puolen tunnin taivaantarkkailusessioon mahtuu myös muutamia hyviä hetkiä.

Aamutaivaalla pari päivää sitten.

Aamutaivaalla pari päivää sitten.

Tyypillistä puolipilvistä ja aina pilviä horisontissa.

Tyypillistä puolipilvistä ja aina pilviä horisontissa.

Koitan ensi viikolla malttaa pistellä yleisempiä tunnelmia ja kuvia eri puolilta. Netti vaan on kovin harvoin toiminnassa – ja hyvä niin – ja kuvien latautuminen kestää ikuisuuden…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *