Cygnus onnistui yli odotusten

26.7.2011 klo 02.40, kirjoittaja
Kategoriat: Tapahtumat , Yleiset jaostouutiset

Cygnus-2011 kesätapaaminen Jokioisilla onnistui yli odotusten. Tapahtumaan oltiin varsin tyytyväisiä, vaikka se jouduttiinkin kasamaan varsin lyhyessä aikataulussa alkuperäisen paikan peruunnuttua vasta huhtikuulla.

Kaiken kaikkiaan Cygnus keräsi noin 115 osanottajaa, joka on hyvä tulos, kun ottaa huomioon, että tapahtuman ilmoittautuminen ja verkkosivut avattiin vasta kesäkuussa.

Tämänkertaisen kesätapaamisen erityispiirteenä olivat vierailukohteet. Sekä Ilmatieteen laitoksen Jokioisten observatorio, että Uranuksen oma torni olivat noin kilometrin etäisyydellä tapahtumapaikoista. Uranuksen uudella tornilla vierailtiin kahteenkin otteeseen, torstaina ja perjantai-iltana.

Cygnuksen ohjelma sisälsi sekä perinteisiä että uusia elementtejä. Jälkimmäisiin voidaan laskea jaostojen ja yhdistysten pitämät pikaesitelmät perjantaina sekä jaostorastit lauantaiaamupäivässä. Esitelmissä puolestaan jaosto- ja harrastusasioiden lisäksi kuultiin avaruustekniikkaakin valmistavan DA Design Electronicsin esittely, pohdintaa Kaalin meteoriitin ja Kalevalan yhteyksistä sekä matkakertomus Himalajalle.

Jaostoista ja harrastusryhmistä kolmea lukuunottamatta kaikki muut osallistuivat Cygnukseen ainakin jollain työpanoksella.

Ohjelma kiinnosti osanottajia, sillä lähes jokaisessa esityksessä oli runsaasti kuulijoita. Myös hyvin ilmastoitu viileä esitystila varmaan houkutteli pois kuuman kosteasta ulkoilmasta.

Cygnuslaisia harmitti hiukan majoitus- ja toimintapisteiden välimatkat. ”Niihin tottui yllättävän nopeasti”, todettiin kuitenkin loppukeskustelussa. Merkittävimpiä puutteita olivat uimarannan ja yhteisen grillipaikan puuttuminen. Tälläiset toki oli, mutta vähän liian kaukana tapahtumapaikoista.

Sää oli pääosin hieno, joskin ajoittain varsin kuuma ja kostea. Sateelta ei kuitenkaan välttytty. Ukkoskuurot kastelivat tapahtuma-aluetta moneen otteeseen. Myrskybongareille tapahtumajakso oli kuitenkin tuloksekas.

Ks. Cygnuksen historiasivut

Yhteiskuva: Jorma Koski