Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Jenni Elina Holopainen (hopsis_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 15.09.2005



Tervehdys !

Teemu Öhman mainitsi juuri Tsekkeihin liittyvässä haloviestissä keinovalohaloista. Onko siis tämän tyyliset kuvat myöskin suotavia täällä listalla?
URL: http://www.geocities.com/kuvaholopainen/Valopilari.jpg

Juuri ulkona kävellessäni katselin oivallisen kaunista katulampun vesisumusta synnyttämää halorengasta, vai liekö oikeampi termi tässä "sumusateenkaari"? Talvemmalla sitten leijuvassa jäähileessä taitaa olla se halo, joka katulamppua koristaa. Siinä kuitenkin oli ainakin keltaista sävyä valkoisessa renkaassa. Mietin sitten sitä, että tuleekohan keinovalosta simppelimmät halot - jos halo-termi on tässä yhteydessä sallittu? Eroaako se halo sisäisiltä ominaisuuksiltaan jotenkin auringon halosta? Voiko sillä valokimpulla olla erilainen energia kun tulee ilmakehään auringosta ja muodostaa täällä joitakin ilmöitä, kuin lampun synnyttämä fotonivirta? Onhan niitä lamppuja erilaisia, niin kuin kasveille on oma lamppunsa tms.

Jälleen hölmönä,
Jenni Elina Holopainen