Syyskauden 2023 tapahtumia

Jyväskylän Sirius ry:n toiminta käynnistyy kesätauon jälkeen iltojen pimetessä. Elokuun 26. päivä kokoonnutaan Rihlaperän tähtitornin kesätalkoisiin. Syyskauden ensimmäinen tähtiharrastusilta syyskuun 14. päivä Schildtin lukion auditoriossa klo 18:30. Tuolloin esitellään yhdistyksen havaintolaitteita sekä keroillaan tähtiharrastuksen eri muotoja. Valtakunnallisena tähtiharrastuspäivänä 23.9 klo 19-21 Nyrölän observatoriolla avoimet ovet. Tutkijoiden yö tapahtumaa vietetään 29.9 ja tuolloin on mahdollisuus tutustua Murtoisten etäobservatorion käyttöön yliopistolla klo 20-22 sekä vierailla Rihlaperän tähtitornilla klo 22-24. Kansainvälistä avaruusviikkoa vietetään 4-10.10. Avaruusviikolla on mahdollisuus tutustua 6.10 Nyrölän observatorioon, 7.10 Murtoisten observatorioon ja 8.10 Rihlaperän tähtitorniin. Avaruusviikon tapahtumat klo 20-22.

Tapahtumista tiedotetaan Siriuksen Facebook-sivulla (https://www.facebook.com/jklsirius). Ajankohtaisia havaintoja ja vapaata keskustelua tähtiharrastuksesta Siriuksen Facebook-ryhmässä (https://www.facebook.com/groups/siriusjasenet). Tapahtumakalenterin löydät Siriuksen www-sivuilta www.jklsirius.fi

Siriuksen tilaisuudet ovat kaikille avoimia maksuttomia tilaisuuksia, joten tule rohkeasti mukaan tapaamaan tähtiharrastajia ja tutustumaan mielenkiintoiseen ja monipuoliseen tähtiharrastukseen.