Jyväskylän Sirius ry

Tietoja yhdistyksestä

Toiminta

Jyväskylän Sirius ry:n tarkoituksena on levittää tähtitieteen tuntemusta sekä edistää alan harrastusta Jyväskylän kaupungin ja sen lähikuntien asukkaiden keskuuteen. Yhdistys toimii yhdyssiteenä tähtiharrastajien välillä.

Havainnot

Siriuksen observatorioissa on tehty monia kansainvälisestikin merkittäviä havaintoja.

Historia

Jyväskylän Sirius ry on kaupungin ja sen lähikuntien alueella toimiva tähtiharrastusyhdistys. Yhdistyksen toiminta alkoi jo vuonna 1959.

Jyväskylän Sirius

Numeroina

3
Tähtitornia
195
Jäsentä
1197
Havaintoa Taivaanvahdissa
250000
Muuttujahavaintoa
Siriuksen toiminnassa

Ajankohtaista

Tammikuun 2022 tähtiharrastusilta

Jyväskylän Siriuksen tammikuun tähtiharrastusilta järjestetään torstaina 13.1.2022 klo 18.30 etänä. Aiheena on Siriuksen observatorioiden, tähtitornin ja uusimpien havaintolaitteiden esittelyä. Alkuun katsaus ajankohtaisiin tähtitaivaan tapahtumiin. Tule kuulemaan mitä kaikkea monipuolisilla laitteilla …

Yleisönäytännöt

Keski-Suomen valitettavan huonosta koronatilanteesta johtuen Rihlaperän tähtitornin yleisönäytännöt on toistaiseksi peruutettu ja näillä näkymin näytäntökausi alkaa sunnuntaina 2.1.2022. Ilmoitamme näytäntöjen aloituksesta vielä Siruksen ja Rihlaperän tähtitornin Facebook sivuilla. Tilausnäytöksiä pienille …

Ursan kirjojen tilaus

Vuoden tauon jälkeen nyt on jälleen mahdollisuus tilata Siriuksen kautta Ursan kirjoja Ursan jäsenhintaan ilman postikuluja. Tilatut kirjat toimitetaan Schildtin lukion auditorioon joulukuun tähtiharrastusillan yhteydessä 9.12.2021. Tilauslomakkeen löydät täältä.