Juhlavuosi huipentuu

Siriuksen 60-vuotisjuhlavuosi huipentuu syyskauden aikana monien eri tapahtumien ja huippuluentojen merkeissä! Seuraavassa poimintoja syyskauden toiminnasta. Avaamme syyskauden elokuussa perinteisellä Perseidihavaintoillalla Stavangerin puistossa 10.8. Torstaina 15.8 menemme yhdessä katsomaan uutta Apollo 11-elokuvaa. Syksyn tähtiharrastusillat käynnistyvät syyskuun 12. päivä ja syksyn tähtiharrastusilloissa kuulemme luentoja mm. auringonpimennysmatkasta ja mustista aukoista sekä opastamme käyttämään laitteistojamme. 26.9 avaruustoimittaja Jari Mäkinen tulee luennoimaan Apollo-lentojen värikkäästä historiasta. Syyskuun lopussa 27.9 ja 28.9 osallistumme Tutkijoiden yö- ja Tourujoen yö-tapahtumiin. Lokakuun 4-10. päivä vietämme avaruusviikkoa Murtoisten remontoidulla observatoriolla ja sunnuntaina 13.10 saamme vieraaksi japanilaisen revontulitutkijan prof. Shin-ichiro Oyaman. Tarkemmat tiedot tapahtumista Facebookissa (www.facebook.com/jklsirius/) ja nettisivuillamme (www.jklsirius.fi). Tervetuloa mukaan kiehtovaan tähtiharrastukseen!