Kuu- ja Aurinkonäytös Jyväskylän satamassa

50 vuotta sitten 20.7.1969 tapahtui jotain mullistavaa. Eräs ihmiskunnan jäsen lausui kuolemattomat sanat ja astui ensimmäisenä lajinsa edustajana toisen taivaankappaleen pinnalle. Kyseessä oli tietenkin Apollo 11:n komentaja Neil Armstrong, joka jätti pienen ja vaatimattoman jalanjälkensä Kuun pinnalle. Tämän kunniaksi Jyväskylän Sirius osallistuu kansainväliseen IAU:n järjestämään 50th anniversary of the Moon landing -tapahtumaan 22.7.2019. Tuomme kaukoputket Jyväskylän satamaan klo 7 – 9 väliseksi ajaksi, joten voit tulla omin silmin toteamaan, missä päin kuuta ensimmäiset askeleet otettiin. Paikalla myös Auringon tarkkailuun sopiva kaukoputki. Tervetuloa kurkistamaan Kuuhun ja Aurinkoon sekä kuulemaan lisää Jyväskylän Sirius ry:n toiminnasta. Säävaraus.

Oheisesta kuvasta voit löytää paikat, jonne Apollo-lentojen miehistöt laskeutuivat. Kuvaan on merkattu myös Neuvostoliiton ja Kiinan miehittämättömien luontainten laskeutumispaikat.