Kuutamoretki Oravivuorelle 2.3.2018

Täysikuu Unescon maailmanperintökohteen Struven ketjun Oravivuoren pisteen huipulla on elämys. Se on mahdollista kokea kaikille avoimella kuutamokiipeilyllä perjantaina 2.3.2018 Korpilahdella.

-Toivomme kirkasta kuutamoiltaa ja kohtuullisia pakkaslukemia, Jyväskylän Siriuksen puheenjohtaja Arto Oksanen sanoo. Hän on mukana kiipeilyllä ja avaa tähtitaivasta Oravivuoren huipun näkötornista. Matti Hyvärinen Vanhan Korpilahden Kotiseutuyhdistyksestä kertoo Unescon maailmanperintökohteen, Struven pisteen historiaa.

Matka Oravivuoren huipulle Unescon Struven pisteeseen on noin kilometri. Kiipeilyyn ja tähtien tarkkailuun voit varata pari tuntia. Osittain on jyrkkää nousua, mutta puiset portaat helpottavat. Tukevat kengät jalkaan, lämpimästi päälle ja otsalamput/taskulamput mukaan. Sauvoista on myös apua kiipeillessä. Jos haluat voit ottaa myös omia eväitä ja lämmintä juotavaa mukaan. Oravivuorella ei ole lupa tehdä nuotiota, joten makkaranpaisto ei onnistu.

Lähtö kiipeämään Oravivuoren parkkipaikalta klo 18.30. Korpilahden satamasta pääset Oravivuorelle klo 18.00 kimppakyydein. Ilmoitathan ennakkoon, jos tulet Korpilahden satamaan ja tarvitset kimppakyytiä Outi Penttinen (p. 0400424149 ).

Tie ysitieltä Oravivuoren parkkipaikalle on mutkainen ja osittain jäinen, joten varovaisuutta.

Kiipeilemään ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita. Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän puolesta vaan jokainen kiipeää omalla vastuullaan. Kiipeilyn toteuttavat yhteistyössä Maailmanperinnöstä voimaa paikallisiin palveluihin -hanke, Jyväskylän Sirius ja Vanhan Korpilahden Kotiseutuyhdistys.

Lisätietoja:
Outi Penttinen, Vanhan Korpilahden Kotiseutuyhdistys penttinenouti@gmail.com, p. 0400424149
Arto Oksanen, Jyväskylän Sirius ry, arto.oksanen@jklsirius.fi p. 0405659438