Haussa harrastushenkinen vastaava toimittaja Ursan uuteen verkkojulkaisuun

19.12.2013 klo 12.23, kirjoittaja
Kategoriat: Ursa Minor , Yleiset jaostouutiset

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry julkistaa uuden tähtiharrastusaiheisen verkkojulkaisun keväällä 2014. Julkaisu toimii tiedotuskanavana jaostojen, tähtiyhdistyksien ja yksittäisten aktiivisten tähtiharrastajien tarpeiden mukaisesti ja se pyrkii korvaamaan vuoden 2013 lopussa toimintansa lopettavan Ursa Minor -lehden.

Verkkojulkaisun sisällön kulmakivenä ovat lyhyehköt toimitetut artikkelit (3-5 kpl/kk) ja jatkuva uutisvirta ajankohtaisista jaostoja koskevista asioista tai muusta tähtiharrastustoiminnasta. Julkaisu on maksuttomasti kaikkien siitä kiinnostuneiden saatavilla ja se integroidaan kiinteäksi osaksi Ursan verkkopalvelukokonaisuutta. Sisällöntuotannossa vastaavan toimittajan tukena ovat Ursan jaostot, paikalliset tähtiharrastusyhdistykset ja yksittäiset aktiiviset tähtiharrastajat. Vastaavan toimittajan ensisijaisia tehtäviä ovat artikkelien hyväksyntä, toimitustyö ja laadunvalvonta, sisällöntuottajien koordinointi ja julkaisun kehittäminen.

Ursan jaostotoimikunta hakee nyt vastaavaa toimittajaa uudelle verkkojulkaisulle. Julkaisun toiminta käynnistyy maaliskuussa 2014 ja vastaavalle toimittajalle maksetaan työstään vuotuinen 1000 euron suuruinen palkkio.

Tehtävään valittavalta henkilöltä edellytetään:

  • Suomalaisen tähtiharrastuskentän tuntemusta ja halua sen tapahtumien seuraamiseen
  • Täsmällistä asennoitumista suomenkielisen tähtiharrastusaiheisen tekstin kirjoittamiseen
  • Yhden tai useamman verkkojulkaisujärjestelmän (esim. WordPress, b2evolution, TYPO3, wiki-järjestelmät) perusosaamista

Aiempi kokemus toimitustyöstä tai verkkotiedottamisesta katsotaan eduksi.

Hakemukset tehtävään on jätettävä Ursan jaostotoimikunnalle (jaostotoimikunta@ursa.fi) viimeistään 31.1.2014. Tehtävä täytetään sopivan henkilön löydyttyä.

Lisätietoa:

jaostotoimikunnan puheenjohtaja Toni Veikkolainen (toni.veikkolainen@gmail.com)

Ursa Minor -uudistustyöryhmän puheenjohtaja Harri Haukka (harri.haukka@pp.inet.fi)