Tähtiharrastus
 Matti T. Salo

    


planeettalaukku Omalta osaltani tähtiharrastus on toimintaa erään luonnontieteen parissa. Tuskin koskaan olen tosissani tehnyt havaintoja, tavoitellen äärimmäisimpiä kohteita. Minulle riittävät Kuun varjoisat kraaterit, Seulasten seura ja Jupiterin yöllinen loiste.

Kulutan pääosan vapaa-ajastani tähtitieteen parissa. Tähtitiede on myös vaimoni Marjan sekä lasten harrastus. Niinpä autosta purkautuu erilaisiin tapahtumiin koko perhe, aiemmin lastenrattaineen päivineen. Onneksi nyt kaikki jo itse kävellen.

Tammikuulla 1999 Kerhojaoston seminaarissa tuli kuitenkin puheeksi tavoitteet. Joku listasi erilaisia kohteita ja kaksi muuta oman jaostonsa ylläpidon. No tietysti minullakin oli tavoitteena Ursan Kerho- ja yhdistystoimintajaoston eloisana pitäminen, mutta yhtä vahvana, jossei vahvempana on oman seuran, Altairin hyvinvointi.

Joskus olen verrannut Altairia jopa lapseen. Olin perustamassa sitä ja sittemmin ohjaillut vuosia sen toimintaa, kuin pienen lapsen ensiaskelia tai ensimmäisiä kouluvuosia. Nyt haaveilen ajasta, jolloin voin keskittyä tähtien harrastamiseen ja nauttia nuorten innokkaiden harrastajien johtamasta laaja-alaisesta ja lämminhenkisestä yhdistyksestä.

Tähtitiedeaiheisia sivujani
Avaruustekniikka
Nova
Ursa
Korona
Altair
Kerhojaosto
       Ammattina
Jaostotoimikunta
Perseus
Tapa elää
Kaukoputket
Tähtitornit
Stella Arcti


[ Yhteystiedot ]    [ Etusivulle ]

Sivun suunnittelu ja ylläpito Matti.Salo (a) ursa.fi
Tätä sivua päivitetty viimeksi 1.11.2004.