Torni


Turun Ursa Twitterissä Turun Ursa Facebookissa Turun Ursa InstagramissaJani Laasasen
Madonreikä olohuoneessa
-blogi Outlink

Turun Ursa r.y. on Turun alueella toimiva tähtiharrastusyhdistys. Sen tehtävänä on tarjota yleissivistävää tietoutta maailmankaikkeudesta sekä antaa jäsenilleen mahdollisuus toteuttaa omaa tähtiharrastustaan mm. pätevien havaintolaitteiden ja tilojen avulla.


Syyskauden 2019 Turun Ursan yleisölle suunnatut tähtinäytökset pidetään Iso-Heikkilän tähtitornissa (Pohjantähdentie 7) perjantai-iltoina 25.10.2019 – 27.12.2019 selkeällä säällä kello 19 - 21. (Myös itsenäisyyspäivänä on tähtinäytös, jos on kirkas ilma.)


Tähtinäytöksissä peritään pääsymaksu, joka on aikuisilta 5 euroa, opiskelijoilta ja lapsilta 3 euroa. Perhehinta (1 tai 2 aikuista sekä lapset) on 10 euroa. Koululais- ja muiden ryhmien kanssa sovitaan näytöksistä erikseen, puhelinnumero 02-245 2195.


Kuukauden tähtitaivas Tuorlan planetaariossa

Turun Ursa toimii yhteistyössä Tiedekeskus Tuorlan kanssa. Joka kuukauden ensimmäinen lauantai klo 13 Turun Ursa pitää n. 25 minuutin mittaisen katsauksen tulevan kuukauden tähtitaivaasta. Lipun hintaan kuuluu myös planetaariofilmi. Lippuja voi ostaa planetaarion sivuilta. (Kuukauden tähtitaivasta ei ole kesä- eikä heinäkuussa.)
Aktiivijäsenet kokoontuvat edelleen Iso-Heikkilän tähtitornilla perjantai-iltaisin. Tervetuloa käymään!

Iso-Heikkilän tähtitornin sijainti Turun Seudun Karttapalvelussa Outlink


Iso-Heikkilän tähtitorni on Turun kaupungin omistuksessa. Turun Ursa maksaa tornista kaupungille vuokraa, joka katetaan suureksi osaksi talkoilla tehtävien tähtinäytösten pääsymaksuilla. Käymällä Turun Ursan tähtinäytöksissä tuet samalla mahdollisuutta jatkaa tähtinäytösten pitämistä Turussa. Kiitos siitä!


Turun Ursa kiittää Jenny ja Antti Wihurin rahastoa myöntämästänne apurahasta tähtikameran hankintaan Kevolan observatorioon.


Kevolan observatorion EU-tuellinen perusparannushanke päättyi vuoden 2014 lopussa, ohessa hankkeen loppuraportti. Kiitokset kaikille mukana olleille ja tukijoille.


Kevolan observatorion kunnostustyöt jatkuvat talkoohengessä satunnaisesti. Lisätietoja saa ottamalla yhteyttä Turun Ursaan.


Yhdistyksen aktiivijäsenillä on ollut tapana kokoontua Iso-Heikkilän tähtitornille perjantai-iltaisin vapaamuotoista kerhoiltaa varten. Kaikki Turun Ursan toiminnasta kiinnostuneet ovat tervetulleita paikalle tällöin. (Talvisin jäseniä on paikalla jo tähtinäytöksen alkaessa, kun taas juhlapyhinä, kesällä ja sateella/pilvisellä säällä ei paikalla ole kuitenkaan välttämättä ketään.)

Turun Ursalla on postituslista Googlen ryhmäpalvelussa. Sen tarkoitus on helpottaa jäsenten keskinäistä kommunikointia ja pitää myös vähemmän aktiiviset jäsenet selvillä siitä, mitä yhdistyksessä on suunnitteilla. Listalle voi kuka hyvänsä liittyä ja lähettää kysymyksiä, kommentteja ja ehdotuksia kaikissa Turun Ursaa koskevissa asioissa.

Turun Ursan postituslista/keskusteluryhmä Outlink

Lähetä sähköpostia postituslistalle

Jäsenasiat ja muut hallinnolliset viesti Turun Ursan hallitukselle


Turun Ursa
Iso-Heikkilän tähtitorni
Pohjantähdentie 7
20200 TURKU
02-245 2195

Lähetä sähköpostia postituslistalle

Jäsenasiat ja muut hallinnolliset viesti Turun Ursan hallitukselle

© Turun Ursa ry