Tähtipäivät

Kevolan observatorion perusparannus

Vuonna 2010 aloitettiin Kevolan observatorion perusparannus, joka valmistui vuoden 2014 lopussa. Kohennuksen piiriin kuuluivat niin observatorion nykyisten rakennusten kunnostus kuin uusien havaintorakennelmien pystyttäminenkin. Kulkemisen helpottamiseksi parkkipaikalta rakennettiin maastoportaat ylös mäelle.

Perusparannuksen tarkoituksena oli restauroida Kevolan observatoriosta nykyaikainen havaintopaikka, jota Turun Ursan ja UrSalon jäsenet voivat käyttää vapaasti kaukana kaupunkien valosaasteesta. Kevolassa on useita havaintorakennuksia ja -laitteita tähtiharrastajien käytettäväksi. Koko projektissa tehtiin 6414 talkootuntia, mukana oli yhteensä 64 henkilöä sekä Turun Ursasta että Salon seudun UrSalosta.

Kevolan observatorion hankesuunnitelma (.pdf), 1,8MB

Kevolan projektin loppuraportti (.pdf), 11MB.

Kevolan hankkeen blogi Outlink

Kiitokset kaikille talkoisiin osallistuneille!

Suomen Kulttuurirahaston Varsinais-Suomen Rahasto myönsi 10.5.2011 Turun Ursalle 5000 euron apurahan Kevolan observatorion perusparannushankkeen omarahoitusosuuteen.

Olemme erittäin kiitollisia saamastamme apurahasta!

Turun Ursan postituslista/keskusteluryhmä Outlink

Kevolan projektia ovat tukeneet

Kevola

Turun Tähtipäivät 2011

Tähtipäivät on Tähtitieteellisen yhdistys Ursa ry:n suurimpia vuosittaisia tapahtumia ja se kokoaa yhteen niin harrastajia kuin alasta kiinnostuneita maallikoitakin. Ursan Tähtipäivät on loistava tilaisuus popularisoida tähtitiedettä ja sivistää suurta yleisöä tämän tieteenlajin moniulotteisuudesta. Vuonna 2011 tapahtuma järjestettiin 19.–20. maaliskuuta Turussa, pääjärjestäjänä toimi Turun Ursa.

Ensimmäiset Tähtipäivät järjestettiin vuonna 1971 ja silloinkin ne olivat Turussa. Vuonna 2011 vietettiin siis myös tapahtuman 40-vuotisjuhlaa! Muihin vuoden 2011 tapahtuman teemoihin kuuluivat mm. akateemikko Yrjö Väisälän elämä ja teot (hänen syntymästään tulee vuonna 2011 kuluneeksi 120 vuotta) sekä miehitettyjen avaruuslentojen historia.

Turun Tähtipäivien nettisivut, joissa linkkejä mm. kuviin

Turun Ursa
Iso-Heikkilän tähtitorni
Pohjantähdentie 7
20200 TURKU
02-245 2195

Lähetä sähköpostia postituslistalle

Jäsenasiat ja muut hallinnolliset viesti Turun Ursan hallitukselle

© Turun Ursa ry