Tähtinäytös

Turun Ursa on perinteisesti järjestänyt yleisölle suunnattuja tähtinäytöksiä Iso-Heikkilän tähtitornilla talviaikaan. Nämä näytökset toteutetaan normaalisti kirkkaina perjantai-iltoina ja ne järjestetään talkoovoimin. Tähtinäytöksissä näytetään mahdollisuuksien mukaan mm. Kuuta, planeettoja, tähtijoukkoja, kaasusumuja ja galakseja. Tähtitornissa vallitsee ulkoilman lämpötila, joten yleisöä kehotetaan pukeutumaan lämpimästi näytökseen saapuessaan.

Yleisönäytöksistä peritään pientä pääsymaksua jäsentoiminnan tukemiseksi. Pääsymaksu on 5 euroa aikuisilta ja 3 euroa lapsilta ja opiskelijoilta. Perheet (1 tai 2 aikuista sekä lapset) maksavat enimmillään 10 euroa. Turun Ursan jäsenet pääsevät näytöksiin ilmaiseksi. Näytökset isommille ryhmille tulee varata erikseen, sillä tähtitorni ei ole suunniteltu kovin suurille yleisömassoille. Erillisen ryhmänäytöksen vähimmäishinta on 50 euroa.


Tähtinäytökset jatkuvat syksyllä 2019

Syksyllä 2019 tähtinäytöksiä järjestetään kirkkaina perjantai-iltoina 25.10.-27.12.2019 klo 19-21


Saatamme myös järjestää lisänäytöksiä lyhyellä varoitusajalla, niistä tiedotetaan mm. Turun Ursan Facebook-sivulla Outlink


Iso-Heikkilän tähtitorni sijaitsee Turun Iso-Heikkilän kaupunginosassa Pohjantähdentien päässä. Kerrostaloalueella on puutetta parkkipaikoista, joten suosittelemme julkisia liikennevälineitä paikalle saavuttaessa. Busseilla 32 ja 42 Kauppatorilta Pansion ja Pernon suuntaan tähtitornin pysäkki on Iso-Heikkilän liikenneympyrässä. Siitä tähtitornille on vain noin sadan metrin matka.

Iso-Heikkilän tähtitornin sijainti Turun Seudun Karttapalvelussa OutlinkRyhmät ja tilausnäytökset

Normaaleihin perjantai-illan yleisönäytöksiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, tietysti toivomme tietoa jos näytökseen tulee suurempi ryhmä.

Erillisissä tilausnäytöksissä perimme vähimmäismaksuna 50 €. Jos ryhmänne osalta normaalit pääsymaksut jäisivät alle vähimmäismaksun, niin perimme vähimmäismaksun.

Tilausnäytökset toteutetaan ilman säävarausta, pilvisellä säällä annetaan vapaaliput joilla voi sitten tulla normaaleihin perjantaisiin tähtinäytöksiin. Pilvisellä säällä näytämme kuvia ja kerromme tähtitornista ja harrastuksesta. Meidän tarvitsee sopia näyttäjät kun tiedämme toivomanne illan ja kellonajan.


Turun Ursa
Iso-Heikkilän tähtitorni
Pohjantähdentie 7
20200 TURKU
02-245 2195

Lähetä sähköpostia postituslistalle

Jäsenasiat ja muut hallinnolliset viesti Turun Ursan hallitukselle

© Turun Ursa ry
Turun Ursan kännykän numero on (02) 245 2195.