Ceres54

Ceres 54 (.pdf), 7,9MB


Ceres53

Ceres 53 (.pdf), 2,7MB


Ceres52

Ceres 52 (.pdf), 6,4MB


Ceres51

Ceres 51 (.pdf), 3MB


Ceres50

Ceres 50 (.pdf), 3,3MB


Ceres49

Ceres 49 (.pdf), 2,2MB


Ceres48

Ceres 48 (.pdf), 1,7MB


Ceres47

Ceres 47 (.pdf), 3MB


Ceres46

Ceres 46 (.pdf), 1,6MB

Turun Ursan jäsenet saavat käyttää ilmaiseksi kaikkea yhdistyksen laitteistoa. He pääsevät myös ilmaiseksi tähtinäytöksiin ja voivat ostaa Tähtitieteellisen yhdistys Ursan kirjoja ja tuotteita Ursan jäsenhintaan Turun Ursan kautta. Jäsenet saavat myös pari kertaa vuodessa ilmestyvän Ceres-lehden paperimuodossa sekä tietysti päätösvaltaa yhdistystä koskevissa asioissa. Iso-Heikkilässä on myös pienikokoinen kirjasto, josta jäsenet voivat lainata tähtitiedettä käsitteleviä kirjoja. Aikakauslehdistä tornille tulevat Tähdet ja Avaruus sekä Sky and Telescope -lehdet. Turun Ursan aktiivijäsenillä on tapana kokoontua Iso-Heikkilän tähtitornille kerhoiltaan perjantai-iltaisin noin klo 21 vapaamuotoisen jutustelun ja havaitsemisen merkeissä.

Turun Ursan jäsenmaksu on 20e / kalenterivuosi. Jäseneksi pystyy liittymään helpoiten käymällä Iso-Heikkilän tähtitornin jäsenillassa jonain perjantaina. Samalla voi tutustua tornin tiloihin ja laitteistoon.


Turun Ursalla on jäsenistöään varten käytössään useita kaukoputkia. Iso-Heikkilän tähtitornissa on käytössä yleisimmin 15 cm:n linssikaukoputki, mutta samaan putkipatteriin on kiinnitetty myös 13 cm:n aurinkokaukoputki sekä 19 cm:n Schmidt-Väisälä-valokuvausteleskooppi (joka tosin on vähäisellä käytöllä). Kaikki Iso-Heikkilän kaukoputket ovat Yrjö Väisälän itsensä rakentamia. Kevolan observatoriosta löytyy lisää kaukoputkia, mm. kuuluisa 50 cm:n Schmidt-Väisälä-valokuvausputki, joka oli sota-aikana käytössä Iso-Heikkilässä. Kevolan pääputkena toimii syksyllä 2014 hankittu PlaneWave Instrumentsin CDK17 -kaukoputki. Putken peilin halkaisija on 43 cm, mikä tekee siitä riittävän kookkaan käytännössä minkälaiseen harrastajatason havainnointiin hyvänsä. Turun Ursalla on myös siirrettävä Celestron NexStar 11 GPS -kaukoputki, jonka peilin halkaisija on 28 cm. Myös Celestron on tällä hetkellä sijoitettuna Kevolaan.


Turun Ursa
Iso-Heikkilän tähtitorni
Pohjantähdentie 7
20200 TURKU
02-245 2195

Lähetä sähköpostia postituslistalle

Jäsenasiat ja muut hallinnolliset viesti Turun Ursan hallitukselle

© Turun Ursa ry