Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Jorma Lameranta (Jorma.Lameranta_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 08.01.1998



Kiitokset Eurohaloraportista kaikille, jotka sen kokoamisen kanssa ahersivat! Hyvää alkanutta vuotta jaoston vetäjälle ja kaikille jaostolaisille!

Sekä edellinen että nykyinen vetäjä ovat toivoneet havaintoraportteja. YLEn lahjoittamien palkintojen eräänä jakoperusteena oli Pekkolan mukaan ahkera havaintojen lähettäminen muulloinkin kuin huhtikuussa. Annetuista vihjeistä huolimatta kysyisin, mikä on toivottava käyttäytymismalli. Onko järkevää lähettää mahdollisimman runsaasti havaintoja tavanomaisista ja usein toistuvista haloilmiöistä koko vuoden ajan? Vai olisiko syytä keskittyä havaitsemaan B-lomaketasoisia tapahtumia ja raportoimaan niitä? Kerran vuodessa voisi olla intensiivijakso (huhtikuu), jolloin kirjattaisiin ja raportoitaisiin kaikki havaitut halot. Vaikka en olekaan itseäni halohavainnoilla ja niiden raportoinnilla rasittanut, tuntuu hieman turhauttavalta kirjata ja raportoida mitäänsanomattomia 22R- ja Sauri-tapahtumia. (Havaitseminen on tietysti tarpeen, muutenhan niitä B-luokan ilmiöitäkään ei näe.) Siis onko käyttöä tiedolle, että on havaittu tavanomainen halo, mutta ei ole havaittu harvinaisempia muotoja?

Jorma.Lameranta_at_vyh.fi