Ursa   Viestintä   Listat   halo-l   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

halo-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä halo-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Mika Sillanpää (masillan_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 07.01.1998



Terve Jorma ja kaikki.

Lameranta iskee asian ytimeen. Into tavanomaisten halojen havainnointiin on meillä ollut aika takkuista, ja moni aktiivihavaitsija onkin uransa kuluessa jättänyt puuhan ns. parempien aktiviteettien iskiessä päälle. Syynä tähän lienee lähinnä olematon palaute tai itse asiassa palautteen puuttuminen.

> halot. Vaikka en olekaan itseäni halohavainnoilla ja niiden
> raportoinnilla rasittanut, tuntuu hieman turhauttavalta kirjata ja
> raportoida mitäänsanomattomia 22R- ja Sauri-tapahtumia. (Havaitseminen
> on tietysti tarpeen, muutenhan niitä B-luokan ilmiöitäkään ei näe.) Siis
> onko käyttöä tiedolle, että on havaittu tavanomainen halo, mutta ei ole
> havaittu harvinaisempia muotoja?

Keskustelimme taannoin Veikon ja Pekkiksen kanssa asiasta Ursassa ja yrittelimme herätellä projektia, jolla FHONin n. 2 hyllymetrillistä havaintodataa saataisiin digitaaliseen muotoon (HELPOSTI) tilastoksi kaikista Suomessa havaituista haloista. Alustavasti kaavailimme että projektiin voisi anoa Ursalta apurahaa, ja lopuksi tulokset julkaistaisiin. Saksalaisillahan on olemassa surullisen tunnettu, kammottavan kömpelö vastaavanlainen ohjelma, joka on ehkä se motivaziooni jonka avulla siellä tavanomaisten halojen havainnointi-into pysyy vuodesta toiseen korkealla. Ehkä meillekin tekisi poikaa vastaava?

Kyllä varmasti tekisi, mutta täytyy myöntää, itselläni ei ainakaan juuri tällä haavaa ole inspiraatiota projektin aloittamiseen... halo-opaskin on vielä alkutekijöissään. Löytyisiköhän havaitsijakunnasta intoa tällaiselle?

  "Matematiikan lauseet ovat ikuisia satunnaisuuksia"

  • Aristoteles -