Altair ry
Tähtitieteellinen yhdistys Keski-Uudenmaan Altair ry

Havaintotoiminta

        

Erilaisten tähtitaivaan kohteiden sekä ilmakehänilmiöiden seuraaminen on tähtitieteen harrastuksen perinteikkäin ja tunnetuin osa. Jäsenistöllä on mahdollisuus havaita taivaankohteita kerhotilan pihamaalla torstaisin kerhoiltojen yhteydessä sekä erillisten havaintoiltojen aikana.

Suomen vaihteleva sää sekä kesäkuukausien valoisuus asettavat omat haasteensa ja rajoitteensa havaintotoiminnalle. Kesäkaudella (huhti-elokuussa) havaintotoiminta on painottunut Kuun, Auringon, kirkkaimpien planeettojen ja ilmakehän ilmiöiden katseluun ja kuvaamiseen. Kiinnostuksen mukaan havaintotilaisuuksia järjestetään myös erilaisten kurssien ja leirien aikana. Erityiskohteiden, kuten pimennysten ja komeettojen vuoksi järjestetään ylimääräisiä havaintoiltoja, havaintoretkiä sekä yleisönäytäntöjä.

Apua omien havaintojen sekä yhteisten havaintoiltojen suunnitteluun saa seuraamalla sää-, pilvisyys- ja revontuliennusteita. Tietoa jäsenten käytössä olevista havaintolaitteista on saatavilla erilliseltä sivulta.Altair ry | Yhteystietoja
altair(a)ursa.fi
matti.salo(a)ursa.fi
© Copyright Tähtitieteellinen yhdistys Keski-Uudenmaan Altair ry