Kuvien konvertointi värikuviksi

Nyt kun valotukset on huolellisesti kalibroitu, on aika muuttaa CFA-kuvat värikuviksi. Kalibroiduilla raakakuvilla konversio tuottaa merkittävästi paremman tuloksen ja mm. värikohina vähenee merkittävästi, jos kalibrointikuvien laatu on ollut hyvä.

Iriksellä on mahdollista jatkaa tästä vielä askel eteenpäin myös ilman interpolointia hajottamalla CFA matriisi komennolla SPLIT_CFA tai SPLIT_CFA2. Niille jotka tuntevat olonsa kotoisaksi komentosarjojen ohjelmoinnin kanssa kannattaa tutustua tähän vaihtoehtoon, josta liikkeelle lähtien voi tuottaa tarkkoja kolmivärikuvia ilman, että kuvia tarvitsee interpoloida. Vastaavasi jos tavoitteena on vain hyvä signaalikohinasuhteinen harmaasävykuva, voi kuvat binnata tässä vaiheessa, jolloin Bayerin maski häviää kuvasta. Tähän sopiva komento on BINXY2. SPLIT_CFA on hyödyllinen myös silloin jos käsittelee kapeakaistaisia kuvia jolloin jälkikäsittelyyn saa mukaan H-alfa suodatetusta kuvasta pelkät punaiset pikselit.

Kuvien konversio värikuviksi onnistuu valikosta Digital Photo->Sequence CFA Conversion... Täytä kentään Input Generic Name lähdesekvenssin nimi (esim. cal) ja Output Generic Name kohdesekvenssin nimi (esim. rgb). Paina OK ja odottele maltillisesti kun Iris konvertoi kuvia. Kuppi kahvia maistuu jälleen isokennoisten kameroiden omistajille.

Kuva 13: CFA konversio -dialogi

Tässä vaiheessa ei kannata huolestua oudosta väritasapainosta, se korjataan myöhemmin kun kuvat on kohdistettu ja pinottu. Kannattaa myös huomata, että kovalevyä alkaa tämän jälkeen kulua reippaasti. Yksi kahdeksan megapikselin 48-bittinen värikuva kuluttaa vajaat 50MB kovalevytilaa, eli yksi gigatavu kuluu 20 kuvan välein. Välillä kannattaa siivota välivaiheiden kuvasekvenssejä työhakemistosta.

Seuraava Luku: Kuvien kohdistaminen eli rekisteröinti

Sisällysluettelo