Raakakuvien kalibrointi

Nyt kun kaikki kalibrointikuvat ovat valmiina, on aika kalibroida raakakuvat. Kalibrointi on aikaa vievä prosessi, joten kannattaa varata kuppi kahvia siksi aikaa.

Jos kalibroitaessa halutaan käyttää pimeäruudun skaalausta, on ennen kalibrointia kuvasta valittava alue, jonka sisällä pimeäruutua optimoidaan. Lataa ensin yksi raakakuva esimerkiksi komennolla LOAD raw1 ja valitse alue sopivasta kohtaa kuvaa, jossa on sekä kohdetta, että taustataivasta näkyvillä mielellään aika suuri alue ennen kalibroinnin käynnistämistä. Pimeäruudun skaalaaminen on erittäin suositeltavaa ja tuottaa hyvän tuloksen, varsinkin jos lämpötila on muuttunut kuvaussession ja pimeäruutujen oton aikana.

Kuvien kalibrointi käynnistetään valikosta Digital Photo->Preprocessing. Täytä kenttiin raakakuvien sekvenssin nimi (esim. raw) ja kaikkien kalibrointikuvien nimet. Valitse Optimize Dark -valintaruutu, jos haluat skaalata darkin. Kirjoita Output generic name -kenttään kohdesekvenssin nimi (esim. cal) Täytä Number -kenttään raakavalojen lukumäärä ja paina OK. Iris kalibroi kuvat ja muodostaa työkansioon kohdesekvenssin mukaiset tiedostot.

Kuva 12: Esikäsittelydialogi. Kalibroidut raakakuvat tallentuvat sekvenssiksi cal1.pic, cal2.pic jne.

Iriksen laskennallisesti vaativat toimenpiteet saattavat jumiuttaa käyttöliittymän, jos konetta käyttää näiden toimenpiteiden aikana. Tästä ei kannata huolestua, homma hoituu taustalla ja käyttöliittymä vapautuu, kun työ on valmis.

Seuraava luku: Raakakuvien konvertointi värikuviksi

Sisällysluettelo