Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: JaanaJohanna Koverola (jaana.koverola_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 26.05.2008



Tiedän sohaisevani taas muurahaispesään mutta puutun silti asiaan. ;-) .

ON olemassa joku äärimmäisen sopivissa olosuhteissa spawnaava Ei Mahdottomankaan Harvinainen hybridi-pölypyörretrombi-olosuhde jossa on piirteitä molemmista ilmiöistä. :-) Sitä kutsutaan valoelementin kvintiiliksi, jonka perusta on 'eteerisellä' tasolla.
(Kuolkaa vaan osa teistä nauruun, muut sitten voivatkin kiinnostua asiasta ihan oikeasti. ;-)
Eteeriset voimat eivät ole mitään höyhenen pöläyksiä. Ne ohjaavat osaltaan kasvien kasvua, mehiläisten toimintaa ja myös ilmakehän liikkeitä fyysisen takana. Niitä on neljä erilaista, voimakkuudeltaan laidasta toiseen äärimmäiseen laitaan. Valoelementti eteerisellä tasolla vain on niin kuivattava ja muutenkin tietysti näkymätön, ettei sen aiheuttamia ilmiöitä saa helposti kuvattua kameran kennolle siten kuin vesi- tai maaelementin vastaavia, mutta esim. kuivat mikropurkaukset näyttävät tapahtuvan usein Kuun ja kuiperoidi Erisin (ominaislaatu VALOelementti) kvintiilien aikana (kuulla on nopea vaikutus). Nyt sattui olemaan Uranuksen (VALO) ja Auringon (maaelementti) kvintiili sekä kuiperoidi Orcuksen (lämpö) ja Jupiterin (VALO) tuplakvintiili. http://www.quintile72.net/tamakuu.htm . Se voi oikein hyvin aiheuttaa sopivat olosuhteet tuollaiselle tapahtumalle. Ja mikäkö on kvintiili? Se selitetään täällä: http://www.quintile72.net/ohje2.htm .

Toinen esimerkki on vähän kauempaa, http://www.bom.gov.au/bmrc/clfor/cfstaff/jmb/TWPICE_reports/synoptic_02_Feb_2006.pdf
(TWP-ICE Synoptic Overview, 02 February 2006; Day 13 of the Experiment) josta pieni lainaus:

"We commented in a previous report that the reason for this deep westerly flow being so free of convection was not understood. In reaction to this we received an email from Wasyl Drosdowsky of BMRC.

To quote: 'Why is the strong monsoon current on the equatorward side so "dry"/devoid of convection. How can you have deep monsoon westerly flow that is so dry? Don't know the answer, but a dry westerly is not that unusual...' - - -

  • - - However, from the comparison of the 0500 sounding with the one 6 hours earlier, one can see the air lowest to the ground has cooled and dried, showing it has a source at higher levels. - - -".

Ja syyt löytyvät täältä http://www.quintile72.net/200601.htm sekä http://www.quintile72.net/200602.htm . Kannattaa panna merkille valon määrä yleisestikin (keltainen) ja sitten erityisesti Erisin (kartassa vielä silloin 'Xena') sekä galaktisen keskuksen ja Uranuksen kvintiilit. Etäisyyksillä on eteerisellä tasolla enempi voimistava merkitys. Ja kuten tietänette, ilmakehässä ilmiöt liikkuvat ja kestävät jonkin aikaa. Siksi helmikuun alun tapahtumilla voi olla syynsä tammikuun loppupuolella.

jjoh

Aki kirjoittaa
- - -Ilmiö laskeutui tässäkin tapauksessa aika pienestä kumpupilvestä ja oli hyvin transparentti, mutta muodoltaan ja käytökseltään todella funnelmainen. - - - Nyt tuon kuvan nähtyäni pitää sanoa, että usko palasi. Oli nimittäin just samanlainen! En tiedä pitääkö tässä alkaa ajatella, että on olemassa joku äärimmäisen sopivissa olosuhteissa spawnaava harvinainen hybridi-pölypyörretrombi jossa on piirteitä molemmissa ilmiöistä. Eipä tuota vieläkään tue minun mielessäni oikein mikään tunnettu dynamiikka, jota syntyyn tarvittaisiin... ellei normaali pölypyörre satu äärimmäisellä mäihällä kohoamaan kumpupilvissä normaalisti esiintyvän hitaan pyörteisyyden kohdalle ja löydä "vastaparia" yhtenäisen funnelin muodostukseen... ei saakeli kun ahistaa edes ääneen teorioida tällä foorumilla :D

2008/5/23 Timo Nousiainen <tpnousia_ät_cc.helsinki.fi>: On Fri, 23 May 2008 kekes_ät_kolumbus.fi wrote: Nuo Tampereen kuvat ovat mielenkiintoisia, se pieni kumpiainen jonka alla se "trombi" on ei pitäisi olla dynamiikaltaan sellainen että se voisi trombin aiheuttaa. Toisaalta siinä on kyllä paljon trombin näköä...

--
Myrskybongareiden sdhkvpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html