Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

jori.hamalainen_at_hidden_email_address.net
Päiväyksen mukaan: 14.08.2007



> Pokkareissa kohinanpoiston poiskytkentä ei liene edes järkevää...

Mielestäni se taas on järkevää. Jos pokkarin huonolla valovoimalla kuvaillaan, ja valotusajaksi tulee vaikka 8s, niin tollaiset automaattiset dark frame-poistot ärsyttävät. Tarkoitan että suljin on auki 8s ja sen perään valotetaan suljin kiinni 8s, ja sitten sekunti tallennetaan ja mitataan valotusta uuteen kuvaan jne.

Ja Murphyn laki sanelee että välähdykset tapahtuu siinä aikaikkunassa AINA, kun suljin on kiinni.

Olympuksen kamera C-3040Z ei vähennä dark frameja, ja on nopea käänteissään (manuaalifocus & manuaalivalotus), joten 98% ajasta pystyi olemaan suljin auki. Canonin ja muiden romuilla suljinaukihyötysuhde jää alle 45%. Siitäkin olen joskus laittanut kehitysideaa kameravalmistajille että pitääkö se darkframe joka kuvan jälkeen ottaa, kun sitä voisi ottaa harvemmin, esim. joka 10:s kuva uusi darkki vaikka sitten joka kuvasta vähentäisikin (kuumat&kylmät -pisteet) sen pois.

Olympuksella per kuvaussessio voi ottaa sitten yhden darkframen (ei aina välttämätön). Sitten vain kuvaussession jälkeen se yksi tai muutama darkframe ja onnistuneet ruudut noise ninjaan tai vastaavaan, ja lopputulema voi olla paljon parempikin kuin noilla kameran sisäisillä virityksillä. Ja kun suljin on auki 98% ajasta ja oli jopa hyvä mahdollisuus saada salamat ruutuun.

Esim. nämä on kuvattu 'paremmalla' tavalla ja dark framet vähennetty jälkikäsittelyssä :) http://www.jori.ws/gallery/youkkonen_pispala_17_08_2001/

t. Jori

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html