Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Mats Kommonen (mats_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 06.08.2005



Anteeksi listan kuormittaminen, mutta kun tämä on minulle nappi, jonka painamisesta sanainen laatikko aukeaa pakonomaisesti.... Asiaan vaikuttaa tietysti se, että olen itse virkamies ja tunnen virastomaailmaa nykyään aika laajalti.

Lisäys vielä, edellinen viestini lähti vähingossa kesken liikkeelle:

At 00:25 +0300 6.8.2005, Teemu Mäntynen wrote:
>Otetaanpa vertailukohdaksi palokunnat. Niidenkin infra on kustannettu verovaroin. Nekin tuottavat yhteiskunnallisesti tärkeää palvelua. Olisiko palokuntien palvelujen maksullisuus jonkun mielestä kohtuullista? Entä poliisi?

Palokunta on hyvä vertaus. Palokunta ottaa maksun niistä palveluista, mitkä eivät ole sen välitöntä perustehtävää. Poliisikin ottaa maksuja mm. lupaviranomaisena toimimisesta, mikä ei ole sen ydintehtävä. Hyviä vertauksia molemmat, oikein hyviä!

>Miksi USA:ssa, joka on yksityisen yrittäjyyden perikuva, on asian laita täysin toinen, ja säädata kaikkien saatavilla?

Koska Yhdysvalloissa on kaikkina vuodenaikoina rajuja sääilmiöitä, jotka tappavat ihmisiä. Vielä enemmän ne tappavat, jos ihmiset eivät saa erittäin nopeita varoituksia. Säädatan tarjoaminen tornadokujan, rantakaupungin tai vuoristokylän asukkaalle reaaliaikaisena on yhteiskunnallisesti elintärkeä palvelu. Samaa ei voine mitenkään sanoa Suomen sadetutkapalvelusta; jos pohjanmaalla tulvii tai Kotkassa nousee vesi, siitä voi varoittaa uutisissakin, ei tarvita sadetutkaa. Kiva se tietty olisi.

-- 


        MK
--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/cgi-bin/majordomo?myrskybongarit-l&ro ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html